GÜNCEL Haber Girişi : 24 Ekim 2018 18:04

Susuz’un operatör başkanı

Susuz’un operatör başkanı
Kars’ın Susuz ilçesi Belediye Başkanı Murat Uray, vatandaşın işinin aksamaması için operatörlük de yapıyor. Operatör olmadığı zaman kepçeyle işe koyulan belediye başkanı Murat Uray makamından çıkarak arazide çalışıyor.

Susuz’un operatör başkanı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Susuz ilçesi Belediye Başkanı Murat Uray, vatandaşın işinin aksamaması için operatörlük de yapıyor. Operatör olmadığı zaman kepçeyle işe koyulan belediye başkanı Murat Uray makamından çıkarak arazide çalışıyor.

Bir başkan düşünün; bir yandan makamında evrakları imzalıyor, görüşmeler yapıyor diğer yandan da vatandaşın ihtiyacı olduğunda hemen makamından çıkarak arazide işe koşuluyor. Kepçe, dozer, grayder gibi iş makilerini kullanabilen Başkan Uray, belediyede görevli operatörlerin olmadığı zamanlarda kendisi direksiyon başına geçiyor. Bazen kısa süreli bazen de saatleri bulan çalışma, yer yer akşam saatlerini bile bulabiliyor. Mesai mefhumu gözetmeksizin adeta bir “Hızır” gibi her darda kalanın imdadına yetişiyor.

İşte bu başkan Susuz’un Belediye Başkanı Murat Uray. Başkan Uray, kepçe operatörlüğü yaparak vatandaşın sorunlarını anında gideriyor. Bunu yaparken de büyük keyif alıyor. Keyif almasının sebebi ise vatandaşın sıkıntısını gidermek oluyor.

Başkan Uray bugün de acil bir işi gereği Trabzon’a gitmek zorunda kalan operatörün yerine kolları sıvadı. “Operatörümüz gidince acil bir ihtiyaç çıktı ve bende operatörlük yaptım.” diyen Başkan Uray, “Bir yol genişlemesi çalışması vardı ve bende kepçenin başına geçerek işe koyuldum. Zor oluyor ama geçmişten gelen bir alışkanlığımız var 16 yıl bundan önce de vatandaşlarımıza hizmet etmiştim. Telekom’da çalıyordum o zaman. O zaman derlerdi ki ‘Başkanım siz belediye başkanı olursanız bizi unutur musunuz’ diyorlardı. Unutmayacağımızı defalarca söylemiştik ve bugün de yaptığımız işlerde vatandaşlarımızı unutmadığımızı gösterdik” dedi.

SUSUZ BELEDİYE BAŞKANI URAY PERSONEL GİBİ ÇALIŞIYOR

Amacının vatandaşı rahatlatmak olduğunu da belirten Uray, “Belediye başkanlığı kravat takıp makamda oturmakla olmuyor. Biz, hizmet için seçildik. Bunu sadece böyle görselde kravat takıp makamda oturup makamı işgal etmek değil her noktada çalışabilmenin peşinde olup o hizmeti vatandaşa verebilmektir.” diye konuştu.

Belediye başkanlığı süresince hizmet edebilmek için operatörlükte uzman olduğunu ifade eden Başkan Uray, “Bazen sıkıntı olunca kepçe operatörlüğü yapıyorum. Yani çalışan operatörünüz hastaysa veya izinliyse o sırada da vatandaşın acil görülmesi gereken bir işi varsa ve siz vatandaşa hizmet edemezsiz olmaz. Biz de her zaman hizmet edebilmek ve ‘operatör yoksa iş yapılmaz’ düşüncesine fırsat vermemek için zaman zaman işçi gibi çalışıyoruz. Devlette devamlılık esasından hareketle ‘biz bu işi biliyoruz, geldiğimiz zamanda kendimizi ona göre ayarlıyoruz’ gerçeğini hayata geçirmiş oluyoruz. Böylelikle vatandaş da bu işlerin istenildiği zaman çözüldüğünü de görmüş oldu.” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.