KARS Haber Girişi : 12 Ocak 2021 01:43

Susuz’un Susuz Köyü PORSUKLU

Susuz’un Susuz Köyü PORSUKLU
Susuz’un Susuz Köyü PORSUKLU KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Susuz’un Susuz Köyü PORSUKLU

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

-PORSUKLU KÖYÜ SUYA NE ZAMAN KAVUŞACAK

-SU İHALESİ YAPILDI BU YAZ UMUT VAR

Kars’ın Susuz ilçesine bağlı Porsuklu köylüleri, uzun yıllardır yaşanan susuzluğun bitmesini sabırsızlıkla bekliyor. Bu kışı da susuz geçirecek olan köylüler bir yandan evlerine su taşımakla meşgul olurken diğer yandan da ağır kış koşullarıyla mücadele ediyor. Atık su borularının donması nedeniyle demir lomlarla buz kırıyorlar. Muhtar Yaşar Çakmak, ihalesi yapılan su çalışmasının bahar mevsiminde devam edeceği ve bu yaz döneminde suya kavuşacaklarını söyledi.

110 haneli 525 nüfuslu Porsuklu Köyünde uzun yıllardır içme suyu yok. Yaz aylarında az da olsa akan su kış aylarında tam bir susuzluğa bürünüyor. Kaynak yetersizliği nedeniyle kış aylarında akmayan sular köylüye sıkıntılı günler yaşatıyor. Sabah erken saatte kalkarak gün boyu eşeklerle, at arabaları ve binek arabalarıyla su taşıyan köylülerin tek istekleri ise suya kavuşmak.

Köylerinde 60 yıldır sularının olmadığını belirten Muhtar Yaşar Çakmak, “Susuzluk nedeniyle köyümüz komple perişanlık çekiyor. Allah sayın valimizden, milletvekillerimizden, kaymakamımızdan razı olsun. Bu sene Özel İdaresi tarafından ihaleye verildi. Şu anda 5-6 km kazı yapıldı. Kış başlayınca havalar soğuyunca çalışmalar durdu. İnşallah yaz başlarında çalışmalar tamamlanacak ve sularımız gelecek. Bizde özlemle yaz mevsiminin gelmesini bekliyoruz. Suyumuz geldiğinde 60 yıllık özlemimiz de bitmiş olacak. Suyumuz Arpaçay Taşlıağıl köyünden gelecek. Toplum uzunluğu 17 km. Su olmadığından dolayı çık sıkıntı çekiyoruz. 2 yıldır muhtarım günde iki defa Erdagı köyünden su getiriyorum.” dedi.

Porsuklu köyünde 2 dönem muhtarlık yapmış olan Niyazi Ünyılmaz (73) da, “Susuzluk nedeniyle çok büyük zorluklar yaşadık. Cenabı Allah devletimize bir mani keder vermesin. Devletimiz bu sene bizim köye elini attı Yaz başı olduğunda inşallah sularımız gelecek” diye konuştu.

Köylülerden Ali Şutanrıkulu ise, “Susuzluk nedeniyle çok zorluklar çektik. Ama şimdi Allah devletimize bir zeval vermesin. İnşallah ilkbaharda suyumuz gelecek.” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selçuk Şutanrıkulu 12 Ocak 2021 21:43

    Merhaba, Köyümüze gelip derdimizi dinlediğiniz be paylaştığınız için size ve ekininize çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını diliyorum