KADIN Haber Girişi : 13 Nisan 2018 12:24

Temel Afet Bilinci

Temel Afet Bilinci
Ülkemizde sıkça görülen ve başta deprem olmak üzere sel, heyelan gibi afetlere yönelik afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gereken doğru davranışları ve Temel Afet Bilinci kültürünü tüm halkımıza kazandırmak amacıyla yapılan etkinliklere

Temel Afet Bilinci

KAFKAS HABER AJANSI

Ülkemizde sıkça görülen ve başta deprem olmak üzere sel, heyelan gibi afetlere yönelik afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gereken doğru davranışları ve Temel Afet Bilinci kültürünü tüm halkımıza kazandırmak amacıyla yapılan etkinliklere ağırlık veriliyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce; Kamu Kurum-Kuruluşları, Belediyeler, STK’ lar, Okullar, Üniversiteler, Birey ve Ailelere yönelik eğitimler yapılıyor.

Bu kapsamda; Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Hasan Harakani Öğrenci Yurdunda öğrenci ve yurt çalışanlarından oluşan 160 kişilik gruba Temel Afet Bilinci Eğitimi verilmiştir.

Programda aynı zamanda, Afete Hazır Türkiye hedefi kapsamında Afet Gönüllüleri Projesi tanıtımı yapılmış olup, 58 kişi Afet Gönüllüsü olarak kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıran gönüllülere 2. Kademe eğitimleri ayrıca verilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.