GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 03 Kasım 2020 23:32 Haber Girişi : 03 Kasım 2020 23:32

Terör Saldırısına Maruz Kalan Avusturya Kahraman 2 Türk Gencini Konuşuyor

Terör Saldırısına Maruz Kalan Avusturya Kahraman 2 Türk Gencini Konuşuyor
Terör Saldırısına Maruz Kalan Avusturya Kahraman 2 Türk Gencini Konuşuyor KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP

Terör Saldırısına Maruz Kalan Avusturya Kahraman 2 Türk Gencini Konuşuyor

KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP

Avusturya’nın başkenti Viyana’da art arda terör saldırıları yaşandı. Saldırılarda teröristler ile karşı karşıya gelen 2 Türk gencin cesareti büyük ilgi topladı.

 

2 Kasım Pazartesi Günü Avusturya’nın Başkenti Viyana’da terör saldırıları gerçekleşti. Başkentin Schwedenplatz bölgesinde başlayan silahlı terör saldırısı yaklaşık 2 saat boyunca devam etti. Yetkililer ilk belirlemelere göre 1’i polis 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaralı 15 kişiden 7 kişinin ise durumunun ağır olduğunu belirtti. Kentin farklı noktalarına yayılarak devam eden terör saldırılarında 1 teröristin kendisini fünye ile patlattığı, sağ kalan teröristlerin ise polis ekiplerince yakalandığı bilgisi paylaşıldı. Avusturya İç İşleri Bakanı Karl Nehammer, saldırıya ilişkin olarak bu sabah yaptığı basın toplantısında, saldırıların arkasında en az 1 radikal İslamcı teröristin olduğunu ,teröristin evine yapılan baskınlarda çok sayıda video malzemeleri bulunduğunu dile getirdi. Ülkedeki terör saldırısı ile ilgili farklı kaynaklar ise saldırıyı terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı kişilerin yaptığı bilgisini verdi.

Saldırının geçekleştiği sinegoğun yakınlarındaki kamera görüntülerinde silahlı bir teröristin sivil bir vatandaşı vurduğu görülüyor.

 Avusturya polisinin teröristleri gözaltına aldığı anlar

 

Kahraman Türk Gençleri

 

 

Viyana’da ki terör saldırıları dünya gündeminde hızla yükselirken saldırı esnasında saldırının  bölgede bulunan 2 Türk gencinin yaptıkları Avusturya basınında yer buldu. Saldırı esnasında olay yerinin çok yakınında bulunduğunu belirten Recep Tayyip Gültekin, arkadaşı Mikail Özer’le silah seslerinin geldiği yöne doğru koştuklarını, bir teröristin yoldan geçen sivil bir kadını vurduğunu, kendisinin arkadaşı Özer ile yaralı kadını yakınlardaki bir restorana taşıdığını belirtti.

‘Terörist silahını bana doğrulttu.’

Yaralı kadını restorana taşıdıktan sonra restorandan ayrıldığını belirten Gültekin ‘Yaralı kadını yakındaki bir restorana taşıdıktan sonra, terörist silahını bana doğrulttu. O esnada kendimi yere atarak, takla atmaya çalıştım.Elinde uzun namlulu pompalı bir silah vardı. Bu silahtan çıkan bir saçma sağ bacağımın arkasına isabet etti. Ancak çok büyük bir yaralanmaya yol açmadı. Arkadaşımın aracına binerek, durumu polise bildirmek için bir sonraki polis karakoluna gittik.’

Yaralı polisi de onlar kurtardı

Gültekin, yaralı halde arkadaşı Özen ile birlikte bir sonraki polis karakoluna geldikleri anda yakınlardaki bir polis memuruna teröristlerce saldırı yapıldığını belirtti. Saldırının ardından yaralanan polise yardım ederek onu ambulansa taşıdıklarını söyleyen Gültekin ‘ Ayağımdaki yara çok büyük olmadığı için hastaneye gitmek istemedim, ambulanstakiler beni hastaneye götürme teklifinde bulundular ancak çatışmaların şiddetinden çok sayıda yaralı olacağını düşündüğüm için yük olmak istemedim. Ama silahtan çıkan saçma hala ayağımda ve şimdi durum biraz daha sakinleştiği için hastaneye gidip tedavi olacağım.’ Dedi. Gültekin,  olay yerinde yaralı polisi ambulansa taşıdıktan sonra ayrıca yaşlı bir kadına yardım ederek onu güvenli bir bölgeye götürdüklerini söyledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.