THY’den Peynir Temalı Turizm Gezisi

Türk Hava Yolları (THY), Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin başarılı acentelerine popüler peynir dergisi Cheese Life Magazine ile ortaklaşa Peynir Gezisi düzenledi. Kars’ın Boğatepe Köyü’ndeki peynir gezisinde Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, peynir hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Gezi sonrasında ise başarılı seyahat acentelerine ödülleri dağıtıldı.

THY’den Peynir Temalı Turizm Gezisi


THY’den Peynir Temalı Turizm Gezisi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK / ÖZEL HABER

Türk Hava Yolları (THY), Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin başarılı acentelerine popüler peynir dergisi Cheese Life Magazine ile ortaklaşa Peynir Gezisi düzenledi. Kars’ın Boğatepe Köyü’ndeki peynir gezisinde Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, peynir hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Gezi sonrasında ise başarılı seyahat acentelerine ödülleri dağıtıldı.

Gravyerin İsviçre’den sonra dünyada tek üretim yeri olan Boğatepe Köyündeki gezide ilk olarak Koçulu Peynirciliğin tesisleri ziyaret edildi. İlhan Koçulu’nun yeğeni Çağdaş Koçulu’ya ait geleneksel yöntemleri bozmadan hijyenik ve nezih bir mekanda butik üretimin yapıldığı tesiste peynirin hazırlanışı takip edildi.

Eko Peynir Müzesinde de Sosyal Medya Fenomeni Boğatepe Çevre ve Yaşam derneği Başkanı Zümran Ömür, müze ve köydeki mandıralar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Cheese Life Magazine editörü Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, peynirin dünü bugünü, yapımı ve magazinsel yönüyle ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, “THY bu programın temasını ‘Peynir’ olarak belirlemiş. Peynir denince de paynirin başkenti Kars akla geliyor. İsabetli bir tema seçilmiş. Bu programa beni de davet ettiler. Programda peynirin kültürel, ekonomik, teknik yönlerini anlattık. Peynirin farklı yönlerini de geziye katılan katılımcılara aktardık. Peynir gibi hem kültürel hem ekonomik hem de sosyal yönü güçlü olan ve bir yörenin bütün özelliklerini, karakteristik özelliklerini üzerinde taşıyarak geçmişten geleceğe doğru akıtan çok önemli bir ürünün tanıtılmasında ve bu ürünü tanıtarak Kars yöresinin, Kars peynirciliğin de tanıtılmasında büyük bir katkı sağlanmış oldu. Dolayısıyla temanın peynir olması bizi de mutlu etti. Bu anlamda THY’ye ve bu programı organize edenlere çok teşekkür ediyorum. Peynirciliğin butik ve geleneksel anlamda otantizmi bozulmadan yapılan Boğatepe köyünde peyniri daha farklı bir gözle görebilme ve yansıtabilme imkanı bulduk. Bu vesileyle hem peynirin yapımıyla ilgili aşamalar katılımcılara izlettirilmiş oldu. Hem yörenin karakteristik özellikleriyle ilgili bilgiler verilmiş oldu. Hem de bu işe emek verenlerin ağzından peynirin üretimini, yapılışını duymuş olduk. Aynı zamanda eko müze ve peynir müzesini de gezmiş olduk. Böylelikle peynirin geçmişine de bir yolculuk yapmış olduk. Bu anlamda çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.” dedi.

THY Kars ve Iğdır Havalimanı Satış Müdürü Yasin Erol da, “THY bilet satış acenteleriyle acente ödül törenimiz  vardı. Öncesinde de kendilerine farklı; hergün evlerinde içinde oldukları bir konudan fakat bilmedikleri bir çok alanıyla ilgili tanıtım yapmak istedik. Gravyer peynirinin merkezi Boğatepe köyünde peynirin ne demek olduğunu, hangi evlerden geçtiğini ve soframıza gelene kadar nasıl bir emek ürünü olduğunu göstermek istedik. Çok güzel bir program oldu. Değerli profesörümüz Yavuz Öztürkler bizleri yalnız bırakmadı. Programımızın püf noktalarını sağ olsun kendisi dizayn etti. Yine geleneksel üretim yapan tesiste acentelerimize bu işin aslında önemli bir turizm ayağı olduğunu, önemli ve çeşitli ürün olduğunu, ‘peynir’ giyip geçmemek gerektiğini, İstanbul’dan bölgemize zaman zaman grup yolcular getiren, buradan da İstanbul’a veya yurt dışına yolcu potansiyeli olan acentelerimizde bu bilinci yaşatmak için bizde bir katkı sağlamak istedik. Katılımcı arkadaşlara, acentelerimize, misafirlerimize, Prof. Dr. Yavuz Öztürkler’e çok teşekkür ederiz. İnşallah bu etkinlikle peynir turizmi açısından şehrimize küçük de olsa bir katkımız olmuştur. Ben ilerde çok daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum. İnşallah bu geleneksel yöntemlerin bitmemesini, hep bu eski yöntemlerle bu üretimin devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Kars, Iğdır ve Ardahan bölgelerinde hizmet veren Sınır Turizm Seyahat Acentesi, Iğdır bölgesinde Hizmet veren Kadim Turizm Seyahat Acentesi, Kars bölgesinde hizmet veren Daghdash Turizm Seyahat Acentesi, Iğdır bölgesinde hizmet veren Sultan Turizm, Ardahan bölgesinde hizmet veren 75 Turizm, Iğdır bölgesinde hizmet veren Eger Turizm acenteleri başarılı satış oranlarından ve Türk Hava Yollarına verdikleri desteklerinden dolayı ödüllerini Türk Hava Yolları Yurt içi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat’ın elinden aldılar.

Ayrıca; THY Kars Kars Satış Şefi Zuhal Budak kurumda 20 yılını tamamlaması sebebiyle altın rozetini,  THY Iğdır Satış Şefi 10 yılını tamamlaması sebebiyle gümüş rozetini Satış Başkanı Halil İbrahim Polat ve Satış Müdürü Yasin Erol’dan teslim aldılar.

Düzenlenen etkinliklere; THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, THY Kars ve Iğdır Havalimanı Satış Müdürü Yasin Erol, THY Yurtiçi Satış Başkanlığı personeli Burak Hız ve THY Kars ve Iğdır havalimanı personelleri ve Cheese Life Magazine editörü Prof. Dr. Yavuz Öztürkler katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

 



Bu Haberin Manşeti :

THY’den Peynir Temalı Turizm Gezisi
Bugün Atılan Manşetleri Görmek İçin TIKLAYINIZ
Etiketler :  
<< Önceki Haber THY’den Peynir Temalı Turizm Gezisi Sonraki Haber >>
  • Dolar : 3,8011
  • Euro : 4,6634
  • Altın : 161,95
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ

THY’den Peynir Temalı Turizm Gezisi

THY’den Peynir Temalı Turizm Gezisi

  Yukleme: 0.055113