KARS Haber Girişi : 22 Mart 2021 02:52

Tomarlı köyünde Nevruz coşkusu

Tomarlı köyünde Nevruz coşkusu
Tomarlı köyünde Nevruz coşkusu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Tomarlı köyünde Nevruz coşkusu

Tomarlı köyünde Nevruz coşkusu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Tomarlı köylüleri köyün bayraklı tepesinde yaktıkları dev ateş etrafında toplanarak baharın müjdecisi nevruzu kutladılar. İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kutlamalarda katılımcılara çerez dağıtıldı, ateşten atlanıldı ve halaylar çekiler türküler söylendi. Gençlerin köy meydanında atlı turlarıyla renk kattığı kutlamalara 7’den 70’e herkes katıldı.

Tomarlı köylüleri Nevruz Bayramına bir dizi hazırlık yaptılar. Etkinlik köy meydanında gençlerin atlı gezileriyle başladı. Rahvan ve dört nala atlar köyün mahallerinde gün boyu tur atarak sevinçlerini paylaştılar. Atlı geziler devam ederken gençler ve çocuklardan bazıları da dev Türk bayrağının asılı olduğu Sarı Kalaça tepesine lastik, odun ve tezek taşıdılar.

Hava karardığında Sarı Kalaça tepesinde buluşan köylüler ilk olarak gür bir sesle İstiklal Marşı’nı okudular. Ay yıldızlı dev Türk bayrağı altında okunan İstiklal Marşı’na köylülerde evlerinden katıldı. Marşın ardından önce semaver ardından da ateş yakıldı. Ateş etrafında toplanan köylüler sevinçlerini ve neşelerini dile getirirken bir yandan da katılımcılara çikolata ve çerez dağıttılar. Yöresel türküler eşliğinde halaylar çekildi, anılar paylaşımdı ve eskiye özlemlerde dile getirildi.

Uzun geçen ağır kış koşularından çıkıyor olmalarının sevinciyle bereketli ve bol kazançlı günler dileyerek ateşten atlayıp birbirlerinin Nevruz Bayramını kutladılar.

Gece geç saatlere kadar süren kutlamanın ardından ateşi söndürerek kaleden inen köylüler köy meydanında toplanarak hep bir ağızdan “Tomarlı köyünden Türkiye’ye selam olsun, Nevruz bayramınız kutlu olsun” sloganı atarak evlerine dağıldılar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.