KARS Haber Girişi : 04 Aralık 2019 16:44

Tüketici Haklarının Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması

Tüketici Haklarının Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması
Tüketici Haklarının Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması
Tüketici Haklarının Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması

Tüketici Haklarının Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Tüketici Haklarının Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması Projesi Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı Programı Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Konferans Salonunda Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars illerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı Kars Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey'in konuşmaları ile başladı ve sonrasında sırasıyla Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Ahmet İli, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Meral Karaaslan ve Genel Müdürlük Ticaret Uzmanı Efe Örnek’in konuşmalarıyla devam etti.

Soru-cevap şeklinde devam eden programla ilgi sonuç belgesi oluşturularak program sonlandırıldı.

Kars Ticaret Müdürü Adem BEYRİBEY'in konuşması şöyle:

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğümüz tarafından Tüketici Haklarının Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması Projesi Kapsamında Kars İlinde yapılacak olan İl Belediyeleri Zabıta Amirliklerine yönelik iyi uygulama örnekleri çalıştayından dolayı Serhat Karsımıza hoş geldiniz!

Kars ili tarihi doku olarak baltık mimarisine sahip olup, ayrıca bir portreler şehridir. Rus Yazar Puşkin 1829’da Karsa gelir ve şehirle büyülenir. Şehrin hatıralarında bıraktığı izleri ve özellikle çok etkilendiği hamamı eşine yazdığı mektuplarla anlatır. Hz Mevlana Mesnevide kendisinden Şeyh-i Din olarak bahsettiği Anadolu’nun fethinde büyük katkılar sağlayan tasavvuf âlimi Hasan El Harâkanin de memleketi Karstır. Namık Kemal dizelerine, Orhan Pamuk satırlarına ilham veren şehrimizden Cemal Süreyya Beyaz Uykusuz Uzakta diye nitelendirmiştir. Şehrin gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Karsımızın gelişmesine son yıllar da    önayak olan   turizm, üç ayak üzerine kuruludur.

Kültür turizmi, inanç turizmi, kış turizmidir. Revaçta olan turizm hareketinde esnaflarımızın tüketicilere sunmuş oldukları mal ve hizmet alımında önemli bir yeri olan fiyat etiketi kontrolü müdürlüğümüz elemanlarınca ve paydaşımız olan zabıta birimleri tarafından denetlenmektedir. Fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde tüketicinin ödeyeceği tüm vergiler dahil satış fiyat ve birim fiyatını gösteren üretim yeri ve ayrıca özelliklerini içeren etiket konulması, etiket konulması mümkün olmayan hallerde aynı bilgileri kapsayan listelerin kolaylıkla görülebilir ve okunabilir yerlere asılması zorunludur. Hizmetlerin tarife ve fiyatlarını gösteren listeler de bu madde hükmüne göre asılır denilmektedir. Detayları Sayın Daire Başkanım ve Uzmanımız tarafından sizlere açıklama yapılacağından konuşmamı burada tamamlıyor hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.