KARS Düzenleme Tarihi : 07 Ocak 2021 22:39 Haber Girişi : 07 Ocak 2021 22:40

TÜRKAV’dan Kafkas Üniversitesi Rektörüne ziyaret

TÜRKAV’dan Kafkas Üniversitesi Rektörüne ziyaret
TÜRKAV’dan Kafkas Üniversitesi Rektörüne ziyaret KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

TÜRKAV’dan Kafkas Üniversitesi Rektörüne ziyaret

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

TÜRKAV: ÜNİVERSİTELER ER YUVASIDIR. ŞER YUVASI OLMASINA MÜSADE EDİLEMEZ

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı ( TÜRKAV)'dan Rekör Kapu'ya anlamlı ziyaret.

Boğaziçi üniversitesine yapılan rektör ataması nedeniyle meydana gelen olayların ülke gündeminde ilk sıraları koruduğu şu günlerde Türkav Kars Şubesi'nden Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Hüsnü Kapu'ya anlamlı ziyaret gerçekleştirdi.

Türkav Kars Şube Başkanı Murat Şanlı beraberinde Şube Yönetim Kurulu Üyeleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice,Tema Vakfı Kars Temsilcisi Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Genel Biyoloji ABD Başkanı-Ekosistem Ekologu Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mehmet Ali Kırpık,Türk Haber-Sen Kars Şube Başkanı Kemal Erginbay'la Birlikte Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Hüsnü Kapu'yu makamında ziyaret etti.

Rekörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Kapu Kafkas Üniversitesi'nin Akademik çalışmaları hakkında Türkav yönetimine bilgi aktardı.

Kapu, Kafkas Üniversitesinin Akademik başarı anlamında Türkiye Genelinde hatır sayılır bir yerde bulunduğunu, bu durumun Gerek Öğrenciler ve gerekse Akademik personel üzerinde pozitif bir etki yarattığını dile getirilerek bu başarının gelecek adına umut verici olduğunu belirtti.

Türkav Yönetim kurulu üyelerinin sorularını da cevaplandıran Kapu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkav yönetim kurulu adına söz alan Şube Başkanı Murat Şanlı, “Üniversitelerin şehirlerin gelişmesinde öncü rol oynadığını ifade ederek,Üniversitemizin akademik başarısı tercih edilebilirlik noktasında şehrimize sosyo-ekonomik açıdan da pozitif katkı sağlayacaktır” dedi.

Şanlı, son günlerde gündemi işgal eden Boğaziçi Üniversitesi Rektör ataması ile ilgili meydana gelen olayları tasvip etmediklerini siyasi erkin uhdesinde olan bu atamanın bahane edilerek çeşitli marjinal örgütlerin kışkırtmaları neticesinde kaos ortamı yaratılmasının kimseye yarar getirmeyeceğini dile getirdi.

Şanlı ayrıca, “Şüphesiz Rektörlük makamı gibi ulvi bir makama atama yapılırken bazı kriterler gerekmektedir.Bu kriterleri yerine getiren her akademisyen bu görevi yapmaya layıktır.Siyasi nedenlerle yapılan atamayı bahane ederek ülkeyi kaos ortamına çekmek,Bölücü marşlar eşliğinde  ülke güvenliğimizin teminatı Polisimize saldırmak kabul edilebilir bir davranış biçimi olmaz.Bu itibarla polisimize yapılan bu çirkin saldırıları kınıyoruz.” diye konuştu.

Yapılan atamadan memnuniyet duymayan zihniyetin asıl beklentisinin " Önder APO'nun heykelini diyeceğiz" misyonuna uygun bir atama olduğunu dile getiren Şanlı, “Böyle beklentiler içerisinde olanlar varsa sonları her zaman hüsran olur,Üniversiteler bilim yuvalarıdır.Terör yuvalanmasına müsade edilemez.” Şeklinde konuştu.

Şanlı Sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

“Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı olarak bizim tavrımız dün olduğu gibi bu günde nettir.Tarafımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti'nin a-li menfaatlerinden yanadır,

Vakıf olarak bu düsturla Ünivesitemizin yanındayız ve üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız. Bu vesileyle bizleri makamında misafir eden Sayın Rektörümüze Yönetim Kurulumuz adına şükranlarımı arz ediyorum.”

 Ziyaret anısına Türkav adına Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hüsnü Kapu'ya Osmanlı Motifli tablo hediye edildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.