SAĞLIK Haber Girişi : 03 Temmuz 2018 02:04

Türkiye - Azerbaycan Kardeşliğini Perçinleyen Konser

Türkiye - Azerbaycan Kardeşliğini Perçinleyen Konser
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği (İSTAD), Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla konser düzenledi. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen konsere bir çok Türkiye ve Azerbaycan vatandaşı katıldı.

Türkiye - Azerbaycan Kardeşliğini Perçinleyen Konser

KAFKAS HABER AJANSI

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği (İSTAD), Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla konser düzenledi. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen konsere bir çok Türkiye ve Azerbaycan vatandaşı katıldı. Tekin Büyükkaya şefliğinde gerçekleşen konserde Azerbaycan’dan gelen konuk sanatçı Elgün Guliyev de sahne aldı.

Etkinlik sonrası İnternethaber.com’dan Ali Parim’e açıklamalarda bulunan İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin sonsuza kadar sürmesi amacıyla böyle bir programa imza attıklarını belirtti. Karakoyunlu sözlerine şöyle devam etti;

“İstanbul Türkiye-Azerbaycan Derneği Korosu’nun organize ettiği güzel bir etkinliğe hep beraber şahit olduk. Bu vesileyle seyirci olarak katılan, dayanışma içinde olan ve bize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ve dayanışması.”

BİZ İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ: Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeş olduğunu bu etkinlikle bir kez daha gösterdiklerini belirten Türkiye Azerbaycan Kardeşlik korosu şefi Tekin Büyükkaya ise şunları dile getirdi;

“O meşhur bilinen sözle biz iki devlet bir milletiz. Oğuz boyunun iki kardeşiyiz. Tabi ki Azerbaycanlıların yüreklerinde duyduğu her şeyi biz de hissediyoruz. Burada Azerbaycan’ımızın kuruluşunun 100. yılını türkülerle, mahnılarla kutladık. Yüreklerimizin bir olduğunu, kardeş olduğumuzu 100. yılımızda bir kere daha göstermiş olduk.”

Konsere misafir sanatçı olarak katılan Elgün Guliyev, Azerbaycan evladı olarak böyle bir etkinlikte ülkesini temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi. 22 yıldır Türkiye’de yaşadığını belirten Guliyev, iki ülke arasında bir köprü olmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN:

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.