SPOR Haber Girişi : 27 Ocak 2018 20:09

Türkiye Şampiyonu İlayda Eminoğlu

Türkiye Şampiyonu İlayda Eminoğlu
Nevşehir’de düzenlenen Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası’nda 600 sporcu arasında Kars’ı temsil eden İlayda Eminoğlu 80 kiloda Gençler Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya ile adını spor tarihine yazdırdı.

Türkiye Şampiyonu İlayda Eminoğlu

KAFKAS HABER AJANSI – BEDİR ALTUNOK

NAKAVTLARLA FİNALE GELEN İLAYDA EMİNOĞLU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLARAK KARSLILARIN GÖĞSÜNÜ KABARTTI

Nevşehir’de düzenlenen Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası’nda 600 sporcu arasında Kars’ı temsil eden İlayda Eminoğlu 80 kiloda Gençler Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya ile adını spor tarihine yazdırdı. İlayda Eminoğlu aynı zamanda sadece Kars’ı değil Doğu illerini de temsil etmiş oldu. Çünkü İlayda, Doğu Anadolu illerinde sadece Kars olarak altın madalyayı almış oldu. İlayda böylelikle milli tamıma katılmaya da hak kazanmış oldu. İlayda, önümüzdeki aylarda İtalya’da düzenlenecek olan Avrupa Boks Şampiyonası’na katılarak ülkemizi ve Kars’ı temsil edecek.

Büyüklerde ise Karslı Gizem Aydemir 81 kiloda 3. olarak bronz madalyayı aldı.

Sporcuları yalnız bırakmayan ve bu başarılarda büyük emekleri olan boks antrenörü Ayhan Sönmez ve Fevzi Eminoğlu 600 sporcu arasında altın ve bronz madalyayı Kars’a getirmiş olmanın sevinciyle gözyaşlarına hakim olamadılar.

İlayda Eminoğlu’nun babası ve şampiyonanın Kars sponsoru Üniversite Market’in sahibi Fevzi Eminoğlu, “Kars’ımızın gururu, Türkmeşen Köyünün onuru Ayhan Sönmez hocamızın başarılı sporcusu, canım kızım İlayda Eminoğlu altın madalya alarak gençlerde Türkiye şampiyonu oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.