KARS Düzenleme Tarihi : 19 Ekim 2020 19:32 Haber Girişi : 19 Ekim 2020 19:33

Vali Öksüz; Terörle mücadelede çok büyük başarılar kazandık

Vali Öksüz; Terörle mücadelede çok büyük başarılar kazandık
Vali Öksüz; Terörle mücadelede çok büyük başarılar kazandık KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Vali Öksüz; Terörle mücadelede çok büyük başarılar kazandık

Vali Öksüz; Terörle mücadelede çok büyük başarılar kazandık

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS’TA GÜVENLİK KORUCULARI HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığı tarafından Kars’ta görev yapan güvenlik korucularına yönelik olarak hazırlanan “Hizmet içi Eğitim” seminerine katıldı. Vali Öksüz, “Terörle mücadelede çok büyük başarılar kazandık” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Güvenlik Koruculuğu’nu anlatan kısa tanıtım filminin gösterimi ve yapılan konuşmalarla devam etti.

Korucular Daire Başkanı Mithat Can Kutluca’nın yaptığı açılış konuşması ve güvenlik korucuları adına Uğur Aydın’ın yaptığı konuşmanın ardından Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, katılımcılara hitap etti.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz yaptığı konuşmada; güvenlik korucularına yönelik olarak hazırlanan hizmet içi eğitim seminerinin Kars gibi kutsal bir şehirde yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, başta İçişleri bakanı Süleyman Soylu olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

Kars’ın tarihi ve kültürü yanında 90 bin vatan evladını şehit vermiş, Sarıkamış’ta kefenleri bembeyaz karlar olan vatan evlatlarının kahramanların yattığı bir şehir olduğunu vurgulayarak, böyle bir ecdada sahip olan milletin bulunduğu toprakların da kıymetini çok daha fazla bilinmesi gerektiğini söyledi.

Terörle mücadelede Cumhurbaşkanının çok büyük bir iradesi olduğunu, onun koyduğu irade ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çok büyük gayretleri, çalışmaları, planlamaları ve yönetimi olduğunu vurgulayarak: “Bizler de, hepimiz, bütün kolluk görevlilerimiz ile birlikte ve güvenlik korucularımız ile birlikte bu mücadeleyi veriyoruz. Allah’a çok şükür geldiğimiz aşama çok önemli. Terörle mücadelede çok büyük başarılar kazandık. Bu başarıda emniyetimiz, jandarmamız yanında güvenlik korucularımızın da çok büyük katkısı var elbette. Onun için sizlere müteşekkiriz. Bu toplantı vesilesiyle tüm güvenlik korucularımıza ülkemiz adına, şehrimiz adına minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Konuşmasında güvenlik korucularına da seslenen Vali Öksüz: “Halkımızın, görev yaptığınız yerdeki vatandaşlarımızın canı, malı, ırzı her şey size emanettir. Gerek güvenlik faaliyetlerinde gerek asayişin korunmasında ve her türlü organizasyonun yapılmasında görev alıyorsunuz. Dolayısıyla insanımıza hizmet ediyorsunuz, çok önemli bir görevi ifa ettiğinizi ifade etmek istiyorum. Bizim için aslında kolluk görevlilerimiz, emniyet jandarma personelimiz ne kadar önemliyse sizler de o kadar önemlisiniz. Elbette sizlerin gayreti ile vatanımızın bütünlüğü için, istikbalimiz için, istikrarımız için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Elbette ki bu hizmet içi eğitim ile birlikte sahip olduğumuz milli, manevi değerlerimizi geliştirecek, onların üstüne koyacak imkanları elde edeceğinize inanıyorum. Tabi ki hayat her an gelişiyor, değişiyor sizlerin kendinizi yenilemeniz geliştirmeniz bizler için çok önemlidir. Ülkemiz için çok önemli bu eğitimin bu anlamda sizlere önemli bir katkı sunacağını düşünüyorum. Umuyorum ki bu eğitim ile birlikte emniyet, asayiş işlerinde ve üstlendiğiniz her türlü görevi daha da büyük başarıyla daha layıkıyla yerine getireceksiniz. Sizlerden isteğimiz; bulunduğunuz görev yerlerinde emniyet ve asayişi bozan her türlü olaya karşı uyanık olmanız, kolluk görevlilerimizin yanında yer almanızdır.” Şeklinde konuştu.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, konuşmasını; hizmet içi eğitimin hazırlanmasında katkıları olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, hizmet içi eğitime destek veren öğretim üyeleri ve ilgili kurumlara teşekkür ederek sonlandırdı.

Hizmet İçi Eğitim Semineri, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Özcan Güngör, Korucular Şube Müdürü Meltem Tekinkuruoğlu ve Kars İl Jandarma Komutanlığından Jandarma Binbaşı Soner Yonar tarafından eğitim semineri verilmesinin ardından  soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre Salonu’nda düzenlenen “Güvenlik Korucuları Hizmetiçi Eğitim Seminerine; Vali/ Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İller İdaresi Korucular Daire Başkanı Mithat Can Kutluca, Korucular Şube Müdürü Meltem Tekinkuruoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Özcan Güngör, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan ve güvenlik korucuları katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.