Vali Türker Öksüz, Kars Vadisi’nde İnceleme yaptı

Vali Türker Öksüz, Kars Vadisi’nde İnceleme yaptı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valisi Türker Öksüz, Valilik öncülüğünde yapım çalışmaları devam eden ve kentin tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerine değer katacak olan Kars Vadisi Projesi ile Kars Bedesteni Konak ve Çevre Düzenlemesi çalışmalarında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

KARS VADİSİ PROJESİ

Kars Çayı Çevre Düzenleme, Bedesten, Konak, Sokak Sağlıklaştırması, Kars Kalesi Yolu Düzeltilmesi ve Kale Aydınlatılması, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları ile Beylerbeyi Sarayı Restorasyonu gibi entegre projelerle, Kars Çayı ıslah edilerek şişme savak sistemiyle su seviyesi yükseltilecek ve çevresinde 25 bin metrekarelik peyzaj çalışması, yürüyüş yolları, seyir terası, oturma alanlarıyla birlikte bir cazibe merkezi oluşacak.

Bin 800 metrekare kapalı alana sahip bedesten içerisinde de Kars halkının ve ilimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin yöresel ürünleri satın alabilecekleri dükkanlar, kafe ve lokantadan oluşan ve misafirlerimize hizmet edecek bir kompleks yer alacak.

Projenin bitirilerek halkın hizmetine sunulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

  • 4 / 1 Vali Türker Öksüz, Kars Vadisi’nde İnceleme yaptı 0

  • 4 / 2 Vali Türker Öksüz, Kars Vadisi’nde İnceleme yaptı 1

  • 4 / 3 Vali Türker Öksüz, Kars Vadisi’nde İnceleme yaptı 2

  • 4 / 4 Vali Türker Öksüz, Kars Vadisi’nde İnceleme yaptı 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.