KAFKASYA Düzenleme Tarihi : 06 Ocak 2021 13:40 Haber Girişi : 06 Ocak 2021 13:40

Wikipedia'da Türk Dünyası projesi

Wikipedia'da Türk Dünyası projesi
Wikipedia'da Türk Dünyası projesi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Wikipedia'da Türk Dünyası projesi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Wikipedia'da Türk Dünyası projesi kapsamında yüzden fazla makale oluşturuldu

"Türk Dünyasının Büyükleri" gazetesinin girişimiyle "Wikipedia'da Türk Dünyası" projesi kapsamında zenginleştirme, gönderme ve yeni metinler oluşturma süreci başarıyla devam ediyor. Proje kapsamında gönüllüler, Türk dünyasının tarihini, kültürünü, edebiyatını ve mimarisini kapsayan 100'den fazla makale oluşturdu.

Açıklama, Yeni Azerbaycan Partisi Nizami ilçe şubesi başkan yardımcısı ve Türk Dünyası Büyükleri gazetesi genel yayın yönetmeni Ramin Ahmadov'dan geldi.

Gönüllülerin Wikipedia'nın Azerbaycan dili bölümünde Türk askeri komutanı Mehmet bey Dilmaçoğlu, Selçuklu generali Şah Malik ve Emir Hamedan Porsug (Muhammed Tapar generali), kumuk şairi, tercüman ve pedagog Anvar Hamidov ve Karaçay'ın yer aldığını söyledi. - Balkar şairi, oyun yazarı ve müzisyen Shaharbi Ebzeyev ile ilgili makaleler oluşturuldu.

Wikipedia'da Türk Dünyası projesi devam edecek. Gelecekteki faaliyetlerimiz sürdürülebilir ve sistematik olacaktır. Amaç, Türk dünyasını kapsayan makaleleri elektronik kaynakta zenginleştirmek, ilgili alandaki veri tabanını toplumumuz için genişletmek ve daha erişilebilir hale getirmektir. "Dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.