KARS Düzenleme Tarihi : 06 Kasım 2020 22:31 Haber Girişi : 06 Kasım 2020 22:31

Wikipedia, Türk dünyası hakkındaki bilgileri zenginleştirecek

Wikipedia, Türk dünyası hakkındaki bilgileri zenginleştirecek
Wikipedia, Türk dünyası hakkındaki bilgileri zenginleştirecek KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Wikipedia, Türk dünyası hakkındaki bilgileri zenginleştirecek

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Wikipedia, Türk dünyası ile ilgili bilgileri zenginleştirecek. “Türk Dünyası Büyükleri” gazetesinin girişimiyle Wikipedia’da Türk Dünyası adlı bir proje başlatıldı.

Bu, Yeni Azerbaycan Partisi Nizami ilçe şubesi başkan yardımcısı ve Türk Dünyası Büyükleri gazetesinin yazı işleri müdürü Ramin Ahmadov tarafından AZERTAC’a bildirildi.

Ramin Ahmadov açıklamasında, “Dijital bir dünyada yaşıyoruz ve modern zamanlarda İnternet aracılığıyla her türlü bilgiyi alıyoruz. Ücretsiz ve çevrimiçi ansiklopedi dediğimiz Wikipedia’nın yanı sıra çeşitli elektronik kaynaklar ve sosyal ağlar, istediğimiz bilgiye daha hızlı ulaşmamıza yardımcı oluyor. Gazetemiz 2011 yılından bu yana Türk dünyasının tarihi, kültürü ve kişilikleri ile ilgili makalelerin yayınlanmasına özen gösteriyor. Gazete araştırma makaleleri yayınlamaktadır. Ancak modern zamanlarda insanlar, sözde sanal ansiklopedi olan Wikipedia’ya giderek daha fazla yöneliyorlar. Bu yüzden Wikipedia’da Türk dünyası ile ilgili bir proje uygulamaya karar verdik. Bunun için bir grup gönüllü oluşturuyoruz. Amaç, Türk dünyası hakkındaki bilgileri zenginleştirmek ve sayılarını artırmaktır. Ekip zaten bu yönde çalışmaya başladı. ” dedi. (kaynak: haberiniz.com.tr)

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.