SAĞLIK Haber Girişi : 17 Haziran 2020 23:11

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sağlık Bakanlığı’nın bu hafta başlattığı ‘Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması’ ile ülke genelinde toplam 153 bin 577 haneye ulaşılması amaçlanıyor. 81 ilde aynı anda yapılacak bu çalışma ile hem aktif vaka oranlarımız hem de her ildeki bağışıklık düzeyi gösterilmiş olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’ nun (TÜİK) ilimiz genelinde rastgele belirlediği 1258 hane, en az 1 doktor ve 1 hemşireden oluşan filyasyon ekiplerimiz tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Tüm ilçelerimizi içeren 1258 asıl adresin yanında 2516 adet de yedek hane adresi belirlenmiş durumda. 10 günde tamamlanması planlanan çalışmada belirlenen her haneden 1 kişi çalışmaya dahil ediliyor. Hanelerdeki kişilere ulaşılmaması durumunda ekiplerimizden bir kısmı mesai saatleri sonrasında da ev ev gezmeye devam edecekler.

Tüm yaş gruplarının dahil edildiği çalışma sırasında vatandaşlarımızdan antikor testinde kullanılmak üzere kan ve PCR testi için burun-boğaz sürüntüsü örneği alınacak. İki örneğin aynı anda alınması, hastalığı bulgu ve belirti göstermeden geçiren kişilerin saptanması, hastalığın sıklığı ve geçirilmiş hastalık düzeyini belirleyebilmek için önemli.

Vatandaşlarımızdan normalleşme sürecinin eskiye dönmek olmadığı bilinciyle hareket etmeleri, sağlık otoriteleri tarafından belirlenen önlem ve uyarıları dikkate almaları, maske, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyarak yeni normalimiz olan ‘tedbirli’ yaşamı benimsemeleri Covid-19 salgını ile mücadelemizde büyük önem arz etmektedir.

Tedbirlere uymaya devam ederek salgını yenmemize yardımcı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.