SİYASET Düzenleme Tarihi : 03 Ekim 2020 16:03 Haber Girişi : 03 Ekim 2020 16:06

Yeniden Refah Partisi, Kars’ta 1’inci Olağan İl Kongresini Gerçekleştirdi

Yeniden Refah Partisi, Kars’ta 1’inci Olağan İl Kongresini Gerçekleştirdi
Yeniden Refah Partisi, Kars’ta 1’inci Olağan İl Kongresini Gerçekleştirdi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Yeniden Refah Partisi, Kars’ta 1’inci Olağan İl Kongresini Gerçekleştirdi Yeniden Refah Partisi, Kars’ta 1’inci Olağan İl Kongresini Gerçekleştirdi

Yeniden Refah Partisi, Kars’ta 1’inci Olağan İl Kongresini Gerçekleştirdi 

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Genel Başkan Fatih Erbakan’ın da katıldığı kongrede mevcut il başkanı İbrahim Çelik, tek aday olarak katıldığı kongrede,  yeniden Kars il başkanı seçilerek güven tazeledi. 

Kars Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen kongrede konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘Paylaşımda adalet’ vurgusu yaparak mevcut iktidarın sosyal ve ekonomik politikalarını eleştirdi. 

Dün Ardahan il kongresini, bugün Kars’ta ve yarın da Iğdır il kongrelerini gerçekleştirmekte olduklarını söyleyen Erbakan, Türkiye’nin doğu illeri Kars, Ardahan ve Iğdır’ın, hükümet tarafından ‘gözden uzak gönülden uzak’ bir şekilde kendi kaderine terk edildiğini dile getirerek, bölgenin her geçen gün göç verdiğine ve kan kaybettiğine dikkat çekti. 

Partililerine yaklaşık bir saat hitap eden Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi olarak iktidara geldiklerinde uygulayacakları adaletli yönetim uygulamalarını anlattı. 

Babası Refah Partisinin kurucusu ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın da adaletli yönetimlerini hatırlatan Fatih Erbakan, Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere birçok sorunla yaşadığını söyledi. 

ARDAHAN VE IĞDIR’I KARS’TAN AYIRIP İL YAPMAKLA SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİ! 

Dün Ardahan’da da ifade ettği gibi “Gözden uzak gönülden ırak” sözünü hatırlatan Erbakan “Bu bölgelerimiz coğrafi olarak uzak noktalarda bulunmasından dolayı hizmetlerden ve yatırımlardan olduğu gibi ilgi ve alakadan da yeteri kadar pay alamıyor. İşte bugün Kars, Ardahan ve Iğdır da bu sıkıntıyı apaçık bir şekilde görüyoruz. Ardahan ve Iğdır’ı Kars’tan ayırıp il yapmakla sorunlar çözülmüyor. Devlet olarak elinizi bu illerin üzerinde tutmazsanız, gereken teşvikleri vermezseniz, Devlet olarak babayiğitliği iş adamlarında aramak yerine kendiniz yaparsanız bu illerin nüfusu her geçen gün tabiki azalır. Ardahan’ın nüfusu tabelada 21 bin yazıyor, ama 18 bine düşmüş. Neden böyle oluyor? Çünkü bölgede iş yok, aş yok, istihdam yok, helal yoldan rızkını temin edebilecek bir imkan yok. Bunlar sağlanmış olsa bu bölgenin insanı göçmez, memleketini terk etmez. Bugün Kars gelişmişlik sıralamasında en sonlarda yer alıyor. Kars’ta tarım ve hayvancılık dışında hiçbir gelir kaynağı yok. Bu alanlarda her gün gerileme var. Karslılar kan ağlıyor ve perişan halde. Çükü matematiksel olarak sistem öğle bir hale getirilmiş ki, helal yoldan rıskı temin etmek mümkünsüz hale gelmiştir. 2 bin 300 lira ile bir aile reisi geçimini temin edebilir mi? 30 yıl çalışmış ve emekli olmuş bir vatandaş bin 500 lira ile geçinebilir mi? Ayrıca terör örgütü bu gölgeyi boşaltmanın peşindedir. Yukarıda belirtiğim sorunlar terör örgütlerinin işine fayda sağlar. Buraları biz boşaltmış oluyoruz. Devlet üzerine düşeni yapmadığı için bölge illeri eriyor. Kars’ta genç işsizler ordusu katlanarak artıyor. Üniversiteli diplomalı işsizler ordusu, Türk Silahları Ordusunun sayısını üçe katlar hale gelmiştir. Türkiye’de 1,3 milyon üniversiteli diplomalı işsiz var. Son 15 yılda bu sayı 13 kat artmıştır. Erbakan, iktidara geldikleri yılda işçi, memur ve emekli maaşlarına yüzde 50 zam sağladı. İnşallah iktidara gelir gelmez emeklinin, işçinin, memurun maaşları üzerinden alınan bütün vergileri kaldıracağız elektrik, su, doğalgaz gibi temel insani ihtiyaçları belli bir askeri seviyeye kadar 83 milyona ücretsiz olarak vereceğiz. Tüm emeklilik ve sağlık sigortalarının kapsamı genişletilecek ve aynı zamanda miktarı artırılacak” 

YENİDEN REFAH PARTİSİ ‘FETÖ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR’ DİYEMEZSİNİZ 

Yeniden Refah Partisine FETÖ ile terör ile iş birliği yapıyor demeleri imkansız, Yeniden Refah Partisine CHP'nin arkasına takıldı diyemezler, geçmişi karanlık ne olduğu belli değil diyemezler, ajandası gizli ne yapacağı belli değil diyemezler, söyledikleri boş konuştuklarının içi boş diyemezler, Yeniden Refah Partisinin dış güçlerle bağlantısı var diyemezler. Böylece Yeniden Refah Partisine takacak bir kulp yoktur. 

Kars Yeniden Refah Partisi 1. Olağan Kongresine genel başkan yardımcıları, CHP,  İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi Kars İl Başkanları ve bazı yöneticilerinin yanı sıra birçok ilin il başkanları katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.