KAÜ, erkek sığırların idrar yapamama sorununu çözdü

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde dünyada bir ilk gerçekleştiriliyor.

KAÜ, erkek sığırların idrar yapamama sorununu çözdü

KAFKAS HABER AJANSI

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde dünyada bir ilk gerçekleştiriliyor.

Bölgemizde yaygın olarak görülen ve önemli bir sorun olan erkek sığırların idrar yapamama sorunu Kafkas Üniversitesinde artık ameliyatsız ve komplikasyonsuz olarak çözülmeye başlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren KAÜ Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölüm Başkanı ve Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Aksoy, amaçlarının idrar yollarını tıkayarak mesane yırtılması sonucunda ölüme kadar varabilen bu hastalığın ameliyatsız bir şekilde ve ucuz maliyetle çözümünü sağlamak olduğunu söyledi.

Aksoy, söz konusu sağaltım yönteminin benzer tekniklerle dünyada sınırlı sayıda yerde, sadece köpek ve domuzlarda kullanılmakta olduğunun da altına dikkat çekti.

Prof. Dr. Özgür Aksoy, kendilerine her zaman yol gösteren ve desteklerini esirgemeyen Anabilim Dalı Başkanımız Hocam Prof. Dr. İsa Özaydın’a, çalışmalarının radyolojik safhalarında desteklerini esirgemeyen Prof.Dr. Savaş Öztürk’e, çalışmanın çeşitli aşamalarına katkı sunan Başhekim ve anabilim dalı hocalarından Dr.Öğr.Üyesi Celal Şahin Ermutlu ile doktora öğrencisi Veteriner Hekim Uğur Yıldız’a teşekkür etti.

Bu yöntemle Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde dünyada bir ilk gerçekleştirilmekte olduğunu söyleyen KAÜ Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölüm Başkanı ve Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Aksoy gazetemize yaptığı açıklamada: “Şimdiki adıyla İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında tamamladığım doktora eğitimi süresini saymazsak yaklaşık 20 yıldır gerek öğrencisi gerekse akademisyeni olarak Kafkas Üniversitesinde hizmet vermekteyim.
14.11.2018 21:49:10