Murtaza Karaçanta Türk Aksakkallar Birliğinin ofisini ziyaret etti

Murtaza Karaçanta Türk Aksakkallar Birliğinin ofisini ziyaret etti KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Murtaza Karaçanta Türk Aksakkallar Birliğinin ofisini ziyaret etti

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk Aksakkalar Birliği - TAİB temsilcileri, Türkiye Kars belediyesinin eski başkanı ve şimdi İzmir'deki Çağdaş Azerbaycan Derneği başkanı Murtaza Karaçanta, Cemal Çağatay ve Ali Yaşar Yıldırım ile bir araya geldi.

Davetliler ile toplantı TAİB'in ofisinde gerçekleşti.

Toplantıya TAİB Teşkilat Kurulu üyeleri Sabir Tağıyev, Eyvaz Hunbatov, Tabdig Alibeyli, Bayram Mammadov, Akif Jabbarli Yönetim Ofisi temsilcileri Nijat Dağlar ve Elnur Eltürk katıldı.

Türk Aksakkallar Birliği'nin faaliyetleri, yürütülen projeler ve yapılacak işler hakkında misafirlere bilgi verildi.

Konuşmacılar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk birliğini güçlendirmek için attıkları adımlar hakkında bilgi verdiler ve iki kardeş ülkenin bu yöndeki faaliyetlerine övgüde bulundular.

Davetliler, TAİB'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini, organizasyonun Türk Dünyasının gelişimine katkı sağlayacağına inandıklarını vurğuladılar.

Türkiyeli misafirleri TAİB Teşkilat Kurulu Başkanı Sudeyif İmamverdiyevin ve Teşkilatın kurucusu Ramin Ahmadovun selamları iletildi.

Konuklar ayrıca gelecekteki ortak projeler hakkında konuşuldu.

Unutulmamalıdır ki, Türkiye Kars Belediyesi eski başkanı Murtaza Karaçanta, Türk Aksakkallar Birliği Yönetim Kurulu adayları arasında yer alıyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 


17.03.2022 01:28:44