Sırt Yağlarından Kurtulmanın yolları

Sırt Yağlarından Kurtulup Kaslı Kanatlara Sahip Olmak İçin Uygulayabileceğiniz 10 Basit Egzersiz

Judo Antrenörü Yasin Yeşiltepe yazdı

Yoğun iş temposu ve şehir yaşamının stresli hayatında, spor salonuna gitmeye maalesef her zaman ayıramayabiliyoruz. Ancak sağlıklı yaşamak, formda ve güzel bir görünüm kazanmak için düzenli olarak spor yapmamız gerekiyor. Spor ve beslenme ile desteği sayesinde, daha zinde yaşamak ve daha uzun süre genç kalmak mümkün.

Spor yapmak isteyenler için yer ve zaman kavramının aslında çokta önemli olmadığını bilmemiz gerekiyor. Spor salonuna gitmeye vakit bulamayanlar ya da kapalı ortamlarda, sınırlı sürede spor yapmayı sevmeyenlerdenseniz; evde etkili ve basit bir çalışma programı kendinize oluşturarak spor yapabilirsiniz.

Evde spor salonunda bulunan tüm imkanları bulamasanız da, aletsiz de çok başarılı çalışmalar yapabileceğinize emin olabilirsiniz.

Sırtınızdaki yağlar diyabet, obezite gibi sorunların risk işareti olabilir. Hem de pek hoş bir görüntü değil. Üst çamaşırınızdan fışkıran yağları yok edip incecik ve güzel bir sırta kavuşmanın zamanı geldi! Bu egzersizleri ısındıktan sonra yapabilirsiniz.

 

Not: Egzersizlere başlamadan önce uygun olan ağırlık ve hareketler için mutlaka uzmana danışın.

1. Ağırlıklarla başlayalım.

 

 

2. Koltuklar işe yarayacak!

 

 

 

3. Kanatlar çalışsın!

 

 

4. Superman pozisyonu:

 

 

5. Dizler ve dirsekler!

 

 

6. Omuzlar yukarı.

 

 

7. Her derde deva plank.

 

8. Sıra pilates lastiğinde.

 

 

 

9. Ve pilates topu...

 

10. Kedi pozisyonuyla rahatlayalım.

 

 

Beslenmeye dikkat!

 

Hem sağlığınız hem de vücut güzelliğiniz için yalnızca spor yapmak yetmez. Uygun spor takvimi ve beslenme listesi için uzmana danışmanız önerilir.

SAĞLIKLI VE SPOR DOLU GÜNLER DİLİYORUM..


21.02.2021 23:15:30