Yayayı beklerken doluya yakalandılar

Yayayı beklerken doluya yakalandılar KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yayayı beklerken doluya yakalandılar

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta; Trafik Haftası kapsamında yetişkinlere ve çocuklara yönelik uygulamalı trafik eğitimin verildiği etkinlikte yaya bekleyen protokol üyeleri aniden bastıran dolu yağışı nedeniyle zor anlattı. Yaya beklerken doluya yakalanan protokol üyeleri koşarak bir işyerinin tentesine sığındı.

07-13 Mayıs tarihleri arası "Karayolu Trafik Haftası" olması münasebetiyle "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla uygulamalı eğitim düzenledi.

Faikbey Caddesi GAMP Konağı kavşağındaki etkinliğe Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek ve protokol üyeleri ve jandarma personelleri katıldı. Etkinlikte polis ve jandarma ekiplerince vatandaşlara broşür ve kırmızı düdük dağıtıldı, sürücülere ise bilgilendirme yapıldı.

İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, trafik lambası olmayan yerlerde yayanın kendisini göstermesi gerektiğini belirterek, “Yayalara öncelik nasıl veririz, onu yayalarımıza yönelik uygulamalı yaptık ve devam ediyoruz. Yayalara şunu anlatmaya çalıştık. Trafik ışıkları olmayan yerlerde eğer yaya geçidimiz varsa kendisini gösterecek, görünür olacak. Adımı attığı an araçlar yaya ile göz temasına geçecek. Yaya aracı görecek ve öncelik yayanın olduğunu hem yayamız bilecek, hem sürücüler bilecek. Bunun eğitimini yaptık. Eğitimini yaparken de 8 adım da yaya ya nasıl yol verilir, sürücülerin yayanın yapması gereken önemli noktalar nelerdir. Adım adım bunları anlatıyoruz” diye konuştu.

Yayalar ve sürücüler ise Emniyet ve jandarmanın eğitim faaliyetlerinin önemli olduğunu belirterek teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


08.05.2022 00:35:39