SPOR Haber Girişi : 05 Aralık 2023 23:20

10 Yıllık Lapalarla Antrenman Yaptılar 12 Madalya İle Döndüler

10 Yıllık Lapalarla Antrenman Yaptılar 12 Madalya İle Döndüler
10 Yıllık Lapalarla Antrenman Yaptılar 12 Madalya İle Döndüler KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
10 Yıllık Lapalarla Antrenman Yaptılar 12 Madalya İle Döndüler

10 Yıllık Lapalarla Antrenman Yaptılar 12 Madalya İle Döndüler

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Video linki: https://fb.watch/oLgqenr7qx/

KARSLI KİCKBOKSCULAR GÜRCİSTAN’DA FIRTINA GİBİ ESTİ!

Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Uluslararası Kickboks şampiyonasına 12 sporcuyla katılan Kars ekibi 12’de 12 yaparak adeta rüzgâr gibi esti. 02-03 Aralık 2023 tarihleri arasındaki şampiyonada 6’sı kız 12 sporcunun tamamı madalya aldı. 8 altın, 3 gümüş 1 bronz madalya alan sporculara Kars’ta şampiyonluk pastası kesildi. Kicbokscular büyük hedeflerinin olduğunu söyleyerek işadamlarından devlet büyüklerinden destek istediler.

10 YILLIK LAPALARLA ANTRENMAN YAPTILAR 12 MADALYA İLE DÖNDÜLER

Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te düzenlenen şampiyonada 6’sı kız, 6’sı erkek 12 sporcu imkânsızlık nedeniyle 10 yıllık lapalarla antrenman yapıp 12 madalya ile büyük bir büyük başarıya imza atarak Kars’ın gururu oldular.

Kickboks Kars İl Temsilcisi Doğu Anadolu Bölge üyesi, Profesyonel Sporcular Türkiye Başkanı Serkan Timuroğlu, sporcularından önümüzdeki süreçte İran ve Ukrayna'da düzenlenecek müsabakalarda da üstün başarı beklediğini söyledi. Sporcularından bazılarının Gürcistan’da düzenlenecek olan Dünya Kupası Şampiyonasına katılmaya hak kazandığını da belirten Timuroğlu, en büyük destekçileri velilere teşekkür etti.

10 YILLIK LAPALARLA ANTRENMAN YAPTIK

Serkan Timuroğlu tüm imkânsızlıklara rağmen zoru başardıklarını, en büyük gururlarının 12 madalya ile dönmek olduğunu en büyük sıkıntılarının ise imkânsızlık olduğunu kaydetti. Karslı işadamlarına ve kurum amirlerine de seslenen Timuroğlu, malzeme desteğine ihtiyaçlarının olduğunu, ellerinden tutulması halinde daha nice cevherlerin çıkacağına inandığını vurguladı. Sporun her ortamda ve her zaman desteklenmesi gerektiğini belirten Timuroğlu, Kars’ın yüksek rakımlı havasının özellikle boks ve kicksboks sporunda önemli bir artı olduğuna işaret etti. Kars’ın havası nedeniyle her maça artı başladıklarını ifade eden Timuroğlu, Kars’ın geçmişte Sinan Şamil Sam ve Gökhan Saki gibi önemli sporcular çıkardığını da hatırlattı.

Serkan Timuroğlu, “Bu sporcularımızı çalıştırdığımız Lapalar 10 yıllıklar. Bunlardan antrenman yaptırmak zorunda kaldık. Destekçimiz olmadığı için spor malzemesi de alamıyoruz. Karslı işadamlarına sesleniyoruz inşallah biri bizi duyar da çocuklarımıza en azından malzeme gönderirler.” dedi.

KARS’TAKİ BU CEVHERLERİ KEŞFEDİN

Serkan Timuroğlu daha sonra şunları söyledi:

“2-3 Aralık’ta Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Uluslararası Şampiyonada Kars ili ve Türkiye adına 12 sporcumuz katıldı. 8 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya aldık. 12 sporcumuzun 12’si de derece aldılar. Hepsini buradan tebrik ediyorum. Aynı zamanda çok değerli ailelerimize de verdikleri destekten dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Müsabakaya 7 ülke katılmıştı. Kars’ımıza önemli başarılarla dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fakat sporcularımızın destek görmemesi bizi üzüyor. Karslı işadamlarımıza, kurumlarımıza ve devlet büyüklerimize buradan seslenmek istiyorum. Kars’taki bu cevherleri keşfedin. Bu gençlerimize hepinizin desteğini bekliyoruz. Çünkü gereken desteği bulamıyoruz. Şu anki dereceye giren sporcularımız İran’da düzenlenecek olan profesyonel şampiyonaya, Ukrayna ve Gürcistan’da tekrar olacak şampiyonaya hak kazanan sporcularımız var. Daha sonrasında ise Türkiye şampiyonalarımız var. İnşallah hepsinde güzel dereceler alıp ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum”

Sporcular da ailelerine ve Kickboks Kars İl Temsilcisi Serkan Timuroğlu’na teşekkür ederek müsabakalara kendi imkânlarıyla gittiklerini destek göremedikleri için de üzgün olduklarını belirttiler.

Şampiyonda 39 kiloda Yaren Yavuz,

43 kiloda İrem Öncül

45 kiloda Nehir Özbugur

50 kiloda Medine Ateşoğlu

52 kiloda Aysun Çavli

55 kiloda Kübra Hahar Avcı şampiyon oldu.

45 kiloda Burukan İldirim

65 kiloda Can Ahmet Topkaya

75 kiloda Kaan Samet Ergül şampiyon oldu.

60 kiloda Yavuz Efe Aydemir ve 63 ikloda Cafer Can Öztürk 63 2’nci oldu.

73 kiloda ise İlteriş Kaan Keleş 3’ncü oldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.