ASAYİŞ Düzenleme Tarihi : 08 Aralık 2020 21:30 Haber Girişi : 08 Aralık 2020 21:31

“1000 TL devlet yardımı”, “Aşı Randevu Oluşturma” mesajlarına kanmayın

“1000 TL devlet yardımı”, “Aşı Randevu Oluşturma” mesajlarına kanmayın
“1000 TL devlet yardımı”, “Aşı Randevu Oluşturma” mesajlarına kanmayın KAFKAS HABER AJANSI 

“1000 TL devlet yardımı”, “Aşı Randevu Oluşturma” mesajlarına kanmayın

KAFKAS HABER AJANSI 

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; geçen haftalarda vatandaşlarımızın cep telefonlarına “Devletin vermiş olduğu 1000 TL PANDEMİ yardımı uygulamayı linkinden indirerek alabilirsiniz arkadaşlar. Son gün bugün ondan mesaj atıyorum hayırlı günler. http://bit. do/1000TL” şeklinde SMS’lerin gelmesi üzerine; Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz personelince yapılan analiz çalışmalarında;

İndirilen uygulamanın cep telefonu üzerinde mesaj alıp gönderme yetkisi, internete çıkma yetkisi, kullanıcının ses kayıtlarına erişebilme, wifi durumunu görüntüleyebilme, rehber bilgisine erişebilme ve özellikle de mobil bankacılık uygulamalarına erişim sağlayarak cep telefonu kullanıcısının haberi olmadan para transferi, kredi çekme vb. dolandırıcılık işlemlerinde kullanıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu gelen mesajda bulunan linki indirilen uygulama; cep telefonunda uygulamalar arasında gözükmemekte olup bu zararlı yazılımın ayarlar bölümü, uygulamalar kısmından kaldırılması gerekmektedir. Yine de herhangi bir şüphede kalmamak adına telefonun rehber ve galeri kısımlarının yedeklenerek fabrika ayarlarına geri döndürülmesi güvenli olacaktır.

Vatandaşlarımızın öncelikle, dolandırıcılar tarafından cep telefonlarına gönderilen SMS vb. iletişim kanalları ile gönderdikleri kimliği belirsiz mobil uygulamaları cep telefonlarına indirmemesi ve “1000TL devlet yardımı”, “Aşı Randevu Oluşturma” vb reklamlar veren dolandırıcılara kanmaması gerekiyor. Hiçbir devlet yetkilisi SMS vb. iletişim yöntemi ile vatandaşlarımıza yardımda bulunmaz.

Bu şekilde SMS vb. iletişim kanallarını kullanarak vatandaşlarımızın dolandırılmasına yönelik bireysel ve örgütsel faaliyetlere karşı Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.