GÜNCEL Haber Girişi : 19 Kasım 2023 20:18

1968 model su motoru üç ileri bir geri

1968 model su motoru üç ileri bir geri
1968 model su motoru üç ileri bir geri KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

1968 model su motoru üç ileri bir geri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Benliahmet Köyünde ikamet eden Tevfik Korkmaz, 1968 model üç ileri bir geri su motoruyla gittiği per yerde büyük ilgi görüyor.

İlginç traktörüyle tarla sürüp, pancar, patates, mısır sulayan Tevfik Korkmaz, “Ben kendi işimi kendim görüyorum. Çok peşime düşüyorlar, satmamı istiyorlar ama satmıyorum. 12 yıldır kullanıyorum.” dedi

Şanzımanlı traktörüne gözü gibi baktığını belirten Korkmaz, “Bazen arkadaşlar alıp sürerek fotoğraf çektiriyorlar. Artvin’den çok peşime düştüler satmam için ama vermedim. Artık işimiz bu. Tarla da sürüyorum, pancar da suluyorum. Vatandaşlar meraklılar. Bu benim kullandığım su motorumdur. Hem de yürüyen vaziyettedir. İnternetten araştırdım ve gidip bu su motorunu aldım ve kullanmaya başladım.” diye konuştu.

Vatandaşlar da “Bu motor dededen babadan kalma bir motor. Buna dörtlü de bir pulluk koşacağız o zaman siz görün. Su motoru elden geçirilerek tam bir motora dönüştürülmüş. Bakın ne kadar kral bir motor. Patates hargı bile veriyor.” dediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.