KARS Haber Girişi : 19 Eylül 2021 01:52

2.300 km’lik TransAnatolia Macerası Kars’ta Sona Erdi

2.300 km’lik TransAnatolia Macerası Kars’ta Sona Erdi
2.300 km’lik TransAnatolia Macerası Kars’ta Sona Erdi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

2.300 km’lik TransAnatolia Macerası Kars’ta Sona Erdi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı izni, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve T.C Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) desteğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid Kars’ta sona erdi. 11 Eylül Cumartesi Eskişehir’den start alan yarışçılar 14 ilden geçip, 2.300 km yarışarak 18 Eylül’de Kars Kalesi’nde finish’i gördüler.

11-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Eskişehir’den, Kars’a uzanan TransAnatolia Rally Raid macerası 18 Eylül Cumartesi günü Kars Kalesinde gerçekleşen ödül töreniyle sona erdi. Bu yıl TransAnatolia’ya Türkiye, İtalya, Hollanda ve İngiltere’den toplam; 40 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 4 Quad ve 3 Kamyon olmak üzere 70 araç ve 96 yarışçı katıldı.

Motosiklet kategorisinde yarış oldukça heyecanlı geçerken, yarışın her günü yeni sıralamalara sahne oldu. Türk motosiklet yarışçıları ise özellikle İtalyan pilotlarla büyük bir rekabet içinde yarıştılar. Otomobil kategorisinde de son ana kadar büyük bir rekabet yaşandı ve kazananlar ancak son etapta belli oldu.

Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, SERKA Genel sekreteri Dr.İbrahim Taşdemir, SERKA Turizm ve Çevre Birim Başkanı Çağrı Birol’un katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde tüm sınıflardaki sıralamalar şu şekilde gerçekleşti:

 

Motosiklet genel klasmanda;

1.         KTM 450 Rally ile yarışan İtalyan pilot Alberto Bertoldi,

2.         KTM 450 Rally ile yarışan İtalyan pilot Cesare Zacchetti,

3.         KTM 500 EXC-F ile yarışan İtalyan pilot Michelle Cotti.

Quad sınıfında;

1.         CAN-AM BRP ile yarışan Kadir Dağlı,

2.         CAN-AM BRP ile yarışan Mustafa Dağlı,

3.         CAN-AM Renegade ile yarışan Rasim Akyalı.

 

Otomobil genel klasmanda;

1.         CAN-AM Maverick X3 ile yarışan İtalyan Federico Butto & Filippo Ippolito,

2.         Suzuki Grand Vitara ile yarışan Becce Motorsports’tan Murat Kamil Altun & Tuvana Sayar,

3.         Mitsubishi L200 ile Ahmet Tınkır & Ali Günpay.

 

Otomobil sınıfında;

1.         Suzuki Grand Vitara ile yarışan Becce Motorsports’tan Murat Kamil Altun & Tuvana Sayar,

2.         Mitsubishi L200 ile yarışan Ahmet Tınkır & Ali Günpay,

3.         Mitsubishi L200 ile yarışan Bantboru Offroad Team’den Yalçın Batuhan Korkut & Fırat Şahin.

SSV sınıfında;

1.         CAN-AM Maverick X3 ile yarışan İtalyan Federico Butto & Filippo Ippolito,

2.         CAN-AM Maverick X3 ile yarışan Ertan Nacaroğlu & Eray Yanpar,

3.         CAN-AM Maverick X3 ile yarışan Barbaros Yangın & Ali Osman Kutanoğlu.

 

Kamyon sınıfında;

1.         Mercedes Unimog ile yarışan Ramazan Yılmaz & Onur Sırımoğlu,

2.         Mercedes Unimog ile yarışan Murat Karahan & Mehmet Fürkan Saylam,

3.         Mercedes Unimog ile yarışan Marino Mutti & Mert Özgün.

Kars Kalesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan TransAnatolia Sportif Koordinatörü Orhan Çelen “11 Eylül Cumartesi günü Eskişehir’den çıktığımız 2.300 km’lik yolculuk bugün Kars’ta sona erdi. 11.yılımızda bu kadim kentte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın valimize ve genel sekreterimize bize gösterdikleri misafirperverlik için çok teşekkür ederiz. Yerli ve yabancı yarışçılarımıza ülkemizin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini gösterebilmek bizim için bambaşka bir motivasyon. Bu yıl yarışımızı 14 il sınırından geçerek, oldukça zorlu hava ve yol koşullarında gerçekleştirdik. Bu anlamda yarışçılarımızı hayli yorduğumuzu söyleyebilirim. Finish’i görebilen tüm yarışçılarımızı gönülden tebrik ediyorum.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

11.yılında TransAnatolia’nın sponsorları arasında Korlas (Ducati), Eti, Spor Toto, General Tire, Castrol, Anlas, İzeltaş, Fikirmedya, Anafarta ve Jules Verne yer aldı.

TransAnatolia Rally Raid, Türkiye'de 2010 yılından beri her yıl düzenlenen bir motorsporları yarış organizasyonudur. Yarışta Motorsiklet, 4x4 Otomobil, Kamyon, Quad ve SSV kategorilerinde ve yol dışı etaplarda yarışılmaktadır. TransAnatolia kısa sayılabilecek bir süre içinde dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olarak tanınmaya başlanmıştır. TransAnatolia’da sporcular dünya standartlarında yol notları ile yarışmakta ve kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan uydu takip sistemi ile izlenmektedir. Uydu takibiyle birlikte çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri mümkün olan en üst düzeyde sağlanmaktadır.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.