EĞİTİM Haber Girişi : 26 Kasım 2023 21:39

2 yıl öğretmenlik yaptı 17 kız çocuğunu okula kazandırdı

2 yıl öğretmenlik yaptı 17 kız çocuğunu okula kazandırdı
2 yıl öğretmenlik yaptı 17 kız çocuğunu okula kazandırdı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

2 yıl öğretmenlik yaptı 17 kız çocuğunu okula kazandırdı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

-KARS’TAN ADANA CEYHAN KÖPRÜLÜ KÖYÜ’NE GİDEREK YEDEK SUBAY ÖĞRETMENLİK YAPTI 17 KIZ ÇOCUĞUNUN OKUMASINA VESİLE OLDU

-88 YAŞINDAKİ EMEKLİ ÖĞRETMEN YUSUF BAŞTİMAR’I MUTLU EDEN GÖRÜŞME

-ÖĞRENCİSİ RECEP ERKMEN DE ÖĞRETMENİ YUSUF BAŞTİMAR’I ÖRNEK ALARAK KIZINI OKUTTU O DA ÖĞRETMEN OLDU

Kars’ın Arpaçay ilçesinin Gedikatılmış Köyü’nde yaşayan Kars Arpaçay Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Baştimar (88), Yedek Subay Öğretmen olarak ilk görev yaptığı Adana Ceyhan Köprülü Köyü’ndeki öğrencisi Recep Erkmen (65) ile 58 yıl sonra Öğretmenler Günü’nde yaptığı whatsapp görüşmesiyle duygulu anlar yaşadı.

30 yıldır Kars Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Baştimar 1965 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü 3. sınıf öğrencisiyken vatani görevini yapmak istedi ve Milli Savunma Bakanlığı’na müracaat ettim. Askerlik Şubesi de öğretmenlik yapması şartıyla Adana Ceyhan Köprülü Köyü’ne Yedek Subay Öğretmen olarak atadı. 2 kızı Nezahat ve Meliha'yı ve eşini alarak Köprülü Köyü’nde lojmana yerleşti. Köyde yaptığı 2 yıl öğretmenlik suresince 4. ve 5. sınıfları okuttu. O sırada sınıfında kız öğrencilerin eksikliğini hisseden Yusuf Baştimar, “Çok az sayıda kız öğrencim vardı. Okul müdürüne sorduğumda kız çocuklarına okula göndermek istemedikleri bilgisini aldım. Kız çocuklarının okumasını istediğimden, köy halkını yavaş yavaş ziyaret etmeye başladım. Ev ev dolaşarak kız çocuklarının okutulması gerektikleri hususunda köylüleri ikna etmeye çalıştım, eğitimin önemini izah ettim. Çocuklara tüm dersleri uygulamalı olarak gösteriyordum, zamanla köy halkı benim halimi, öğrencilere verdiğim eğitimi sevmiş olacak ki yavaş yavaş kızlarını okula göndermeye başladılar. Fotoğrafta gördüğünüz kız öğrencilerim hepsi sonradan okula başlamış 4. ve 5.sınıf öğrencilerimdir. Yaşları biraz büyük olmasını hiçbirisi sorun etmedi. Ben öğrencilerime gereken eğitimi, sevgimi, eğitimin önemini, okumanın önemini anlatarak o dönemde ilkokuldan mezun ettim.” dedi.

Yusuf Baştimar ayrıca, “Daha sonra yıllar geçti ben öğrencilerimi unutamadım. Kızım Aynur'a bizzat o köyü ziyaret etmesini, öğrencilerime ulaşabilirse onlarla irtibata geçmek istediğimi belirttim. Kızım bunun üzerine Adana Ceyhan Köprülü köyüne giderek öğrencilerimle iletişime geçti. Onların da beni görmek istediği, merak ettikleri, bana ulaşmak istediği bilgisini aldım. Telefonla iletişime geçtik. Yaklaşık 3 yıldır da sürekli iletişim halindeyiz.” diye konuştu.

Köprülü Köyü’nde o zamanlar 1. Sınıfta olan 7 yaşındaki öğrencisi bugün 65 yaşında olan Recep Erkmen 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle WhatsApp üzerinden öğretmeni Yusuf Baştimar'a Öğretmenler Günü mesajı gönderdi. “Öğretmenler gününüzü kutlar ellerinizden öperim” mesajını okuyunca çok mutlu olan Yusuf Baştimar, “O an sanki dünya benim oldu ve adeta 1965’li yıllara gittim. Öğrencim Recep Erkmen daha sonra bir sürpriz daha yaparak telefonla beni arayıp Öğretmenler günümü kutladı. 58 yıl sonra bir öğrencimin öğretmenler günümü kutlaması beni çok onure etti. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını bir kez daha görmüş oldum.” diye konuştu.

“Öğrencim Recep Erkmen de kızını okutmuş, kızı öğretmen olmuş. Bundan dolayı iftihar ettim” diyerek, eğitimin önemini babası Süleyman Baştimar'dan gördüğünü ve kendi kız çocuklarının yanısıra görev yaptığı sürede de kız çocuklarının eğitimine katkı sunduğunu kaydeden Yusuf Baştimar şunları söyledi:

“Özellikle kız çocuklarının okutulması hususundaki önemi kendi ailemde de uyguladım. Üç kızım oldu. Üçünü de okuttum. Birisi Felsefe öğretmen oldu, emekli oldu. Bir diğer kızım Müdür Yardımcısı oldu. Bir diğer kızım üniversiteyi bitirdi ev hanımı şuan. Eğitimin önemini babam Süleyman Baştimar'da gördük. Okuma aşkı vardı. Babam da bizleri üniversitede okuttu. Özellikle kız çocuklarının okuması hususunda hayatım boyunca elimden geldiğince etrafıma faydalı olmaya,  bu işin önemini anlatmaya çalıştım. Öğretmenler günümü kutlayan sevgili öğrencim Recep Erkmen'in gözlerinden öpüyorum. Köprülü köyündeki tüm öğrencilerime selamlarımı iletiyorum, hepsinin gözlerinden öpüyorum. Sağlıklı ömürler diliyorum. Yeni öğretmenlik hayatına başlayan tüm öğretmenlere de öğretmenlik mesleğinin mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu hatırlatarak görevlerinde başarılar dilerim hepsinin gözlerinden öperim.”

Yusuf Baştimar Arpaçay Ziraat bankasinda 13 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emine Erdoğan 27 Kasım 2023 10:58

    Yusuf bey gibi öğretmenleri Allah başımızdan eksik etmesin, bizlere de örnek olması dileğiyle...