KARS Haber Girişi : 08 Ocak 2021 22:09

2020 Yılında KOSGEB Desteği ile 65 adet işletme kuruldu

2020 Yılında KOSGEB Desteği ile 65 adet işletme kuruldu
2020 Yılında KOSGEB Desteği ile 65 adet işletme kuruldu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

2020 Yılında KOSGEB Desteği ile 65 adet işletme kuruldu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KOSGEB Kars Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre KOSGEB Kars Müdürlüğü desteği ile 2020 yılında 65 adet işletme Yeni Girişimci desteğinden yararlanarak iş hayatına başladı.

KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah AKTAŞ, “2020 yılında ilimizde Girişimcilik Desteklerine yoğun ilgi gösterildi. Geçtiğimiz yıl toplam 65 girişimcimiz KOSGEB Desteği ile işyerini açtı. Bu işletmelerden 46 tanesi Geleneksel Girişimci Destek Programından 19 tanesi ise imalatçı işletmelerin destek alabileceği İleri Girişimci Destek Programından yararlandı. Destek kararı verilen girişimcilere ait işletmelerin faaliyet konularından bazıları şöyle; lavanta yağı imalatı, kavılca unu ve bulguru imalatı, kâğıt bardak imalatı, kâğıt peçete imalatı, süt ürünlerinin imalatı, tekstil ürünlerinin imalatı, çit imalatı,  mermer ürünlerinin imalatı, tabela imalatı, PVC ve mobilya imalatı. Yukarıdaki faaliyetler başta olmak üzeri birçok hizmet ve imalat sektörünü destekleme kararı Müdürlüğümüzce verildi.

2021 yılında da bu programlarımız devam edecek

KOSGEB yeni dönemde özellikle imalat sanayisinde çalışmayı hedefleyen girişimlere verilen destek miktarlarını artırdı. İleri Girişimci Destek Programı kapsamında girişimcilerimize niteliklerine göre 10 bin TL’ye kadar Kuruluş Desteği, 300 bin TL’ye kadar makine teçhizat ve yazılım desteği ve 50 bin TL’ye kadar Performans desteği veriliyor.  Bu işletmelerimiz 10 bin TL’ye kadar Mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği ile 5 bin TL’ye kadar Sertifika desteğinden yararlanabiliyorlar. Ayrıca bu işletmelerimiz 70 bin TL’ye kadar da düşük faizli kredi desteğinden faydalanabiliyorlar.

Mevcut İşletmeler, İşletme Geliştirme Desteğine başvuru yapıyorlar

Mevcut işletmeler yoğun olarak İşletme Geliştirme Destek Programına başvuru yapıyorlar. Bu program başlığı altında projeye gerek duyulmadan başvur-al şeklinde tasarlanmış 10 adet destek bulunuyor. Mevcut işletmeler; Belgelendirme, Test ve Analiz Desteği, Yurt İçi Fuar Desteği, Yurt Dışı İş Gezisi Desteği, Nitelikli Eleman İstihdam Desteği, Sınai Mülkiyet Hakları Desteği gibi programlardan kolaylıkla yararlanabilirler. İlimizde bulunan işletmelerimiz özellikle Nitelikli Eleman İstihdam Desteğinden yararlanmak istiyorlar. Bu destek ile işletmeler nitelikli işlerde çalıştıracakları üniversite mezunları için 50 bin TL’ye kadar destek alabiliyor.

2021 yılında Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı başvurularını beklemekteyiz

Geçen yıl Müdürlüğümüze sunulan bir adet Ar- Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı başarılı bir şekilde tamamlandı. Şu an proje aşamasında olan Ar-Ge ve İnovasyon Programı başvurularımız var. Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programına daha fazla başvuru almak istiyoruz. Bu yüzden özellikle 2021 yılı içerisinde Ar-Ge ve İnovasyon Programının bilgilendirme faaliyetlerine ağırlık vereceğiz.

Tüm başvuru süreçleri online olarak E-Devlet üzerinden yapılıyor

KOSGEB Destek ve hizmetlerinin tamamı online olarak e-devlet kullanıcı ve şifresi girilerek e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Girişimcilik Eğitimlerimiz Uzaktan Eğitim yöntemi ile sistem üzerinden video ders olarak verilmektedir. Ayrıca KOBİ’lerimiz için faydalı olacağını düşündüğümüz eğitim içerikleri KOSGEB e-Akademi sayfası üzerinden yayımlanmaktadır. 2020 yılında girişimci ve KOBİ’lerimiz KOSGEB ile alakalı bir çok işini online sistem üzerinden kolaylıkla halletti. Özellikle pandemi döneminde yapmış olduğumuz destek değerlendirme ve karar kurullarının tamamını bu sistem üzerinden online olarak yaparak girişimcilerimize büyük kolaylık sağladık.

Bilgilendirme ofisi uygulamasına geçildi

Vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve başvuru süreçlerine yardımcı olabilmek adına müdürlüğümüzde bilgilendirme ofisi uygulamasını başlattık ve olumlu sonuçlar aldık. İlimizde yatırım yapmak ve mevcut işletmesine yönelik destekler hakkında bilgi almak isteyen tüm KOBİ ve girişimcilerimizi müdürlüğümüze beklemekteyiz. KOSGEB desteklerimiz ücretsiz ve aracısız olarak verilmekte olup, KOSGEB hizmetleri hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız kurumun uzman personelinden ve 444 1 567 numaralı çağrı merkezimizden bilgi alabilirler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.