GÜNCEL Haber Girişi : 01 Mart 2018 16:22

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası
Her yıl “28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve Mart ayının ilk haftası deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanan hafta içerisinde Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bir dizi etki

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası

Kafkas Haber Ajansı

Her yıl “28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve Mart ayının ilk haftası deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanan hafta içerisinde Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. AFAD Arama Kurtarma Ekipleri ve UMKE ekiplerinden oluşan ekip gerçekleşen tatbikatta yıkıcı olmayan bir deprem sahnesi canlandırıldı.

İlk olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan’ın sunumuyla okulun konferans salonunda yaklaşık 1 saatlik bilgilendirme semineri düzenlendi. Deprem ve doğal afet anlarında alınması gereken tedbirler ve dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı eğitim semineri sonrasında anlatılanlar senaryoyla uygulamalı olarak hayata geçirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının emirleri gereğince Kars’ta düzenlenen tatbikatta; Kars Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine Afet Bilinci Eğitimi verilerek, sonrasında deprem tahliye, yaralı tahliye ve kurtarma tatbikatı başarılı bir şekilde tamamlandı.

Tatbikata, AFAD Arama ve Kurtarma ekipleri ile birlikte UMKE ekipleri de katılım sağlamıştır. Etkinliklerimiz devam edecektir.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.