KARS Haber Girişi : 05 Ocak 2022 22:02

40 yıl öncesine gittiler

40 yıl öncesine gittiler
40 yıl öncesine gittiler KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
40 yıl öncesine gittiler

40 yıl öncesine gittiler

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta kar yağışının ardından vatandaşlar Kars kalesi çevresinde Valilik tarafından yapılan alana akın etti. Kars Vadisi proje kapsamında düzenlenen alana konulan “Kars” yazısı ise buluşma mekanı oldu.

Her kar yağdığında bu alana gelen vatandaşlar gönüllerince eğleniyor. Kar topu oynayan, kardan adam yapan ve hatıra fotoğrafları çektirenler karın zevkini doyasıya çıkarıyor.

Bir vatandaş ise bir arkadaşından hatıra kalan 40 yıllık kızağını alarak eşi ve çocuklarıyla birlikte Kars Vadisi’ne geldi. Burada önce çocuklarına kızağın hikayesini anlattı ardından da ailece kaydılar. Çocuklarını bol bol kaydıran baba yorulsa da bu yorgunluğunu çocuklarının mutluluğuyla attığını söyledi.

Vatandaşın alana getirdiği kızak bölgeye gelen 40 yaş üstündekilerin de dikkatini çekti. Her biri birer birer kızağı binip birlerini kaydırdılar.

Günün en çok mutlu olanı ise “Kars’ın Gururu” olarak bilinen Ziyattin Barış oldu. Şehrin sevilen simalarından “Ziyo” lakaplı Ziyattin Barış, çocukluğundan bu yana özlemini çektiği kızağa binmesiyle sevince boğuldu. Kızağı yakından da inceleyen Ziyo, herkese teşekkür etti.

Eski kızakla kayarak çocukluklarını yaşadıklarını ifade edenler ise “Bu anı yaşadığımız için duygulandık” dediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.