EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 06 Eylül 2020 09:00 Haber Girişi : 04 Eylül 2020 02:05

65 yaşında üniversiteli oldu

65 yaşında üniversiteli oldu
65 yaşında üniversiteli oldu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
65 yaşında üniversiteli oldu 65 yaşında üniversiteli oldu

65 yaşında üniversiteli oldu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim İlçesi’nde ikamet eden Ayşen Arda İşçi (65), geçtiğimiz yıl liseyi dışarıdan bitirip diplomasını aldıktan sonra girdiği üniversite sınavını kazanarak Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne kayıt yaptırdı.

Kars’ın Selim İlçesi’nde 4 yıl önce kurduğu Sınırlı Sorumlu Toprağın Sultanları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanlığını yürüten Ayşen Arda İşçi bir yandan da açık liseye kaydolarak diploma almak için çalıştı. Önceki seçimlerde de AK Parti İl Genel Meclis Üyeliğine aday olan “Ayşen Teyze” lakaplı Ayşen Arda İşçi ilçedeki 5 köyde kadınların iş istihdamına atılması, ekonomilerini kazanarak ülke ve il ekonomisine katkı sunmaları, üretime dayalı çalışma yapmaları için emek harcadı.

Bir yandan ders çalışan diğer yandan da kırsal alandaki kız çocuklarının eğitime kazandırılması için emek eden Ayşen Teyze geç de olsa hayalinde olan üniversiteyi kazanmanın haklı gururunu yaşadı.

4 yıllık fakülteyi kazanmanın sevinciyle üniversiteye giderek fakülte önünde açıklama yapan Ayşen Teyze, “Şuan o kadar heyecanlıyım ki nutkum tutuldu ve ne diyeceğimi bilemiyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı da kutladığımız bu günlerde ben de bir zafere imza attım diyorum, tekrar fakülteli oldum. Şu an fakültemin önündeyim. Kayıt için fakülteye giriyorum.

Ben 65 yaşındayım. İnsan 65 yaşında da her şeyi yapabilir, okumanın yaşı yoktur. Hayat bir şekilde devam ediyor demek bana göre uygun olmayan bir sözdür. Tabi ki hayat bir şekilde devam ediyor ama her zaman için biz cumhuriyet kadınları şartlar ne olursa olsun eğitimimize devam etmek istiyoruz ve etmek için de çaba sarf ettim.” dedi.

Ayşen Teyze daha sonra şunları söyledi:

“Kars'a geldiğim zamanlar Toprağın Sultanları diye bir kooperatif kurmuştuk. 15 Temmuz’dan sonra içim bir hayli sızlamıştı. Tekrar seksen öncelerine dönmek beni çok ürkütmüştü. Onun için bir kooperatif kurmak ve kızlarımızı, kırsaldaki kişileri bir araya toplamaktı amacım. Bu amaç doğrultusunda kooperatifimizi kurduk. Bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz; biraz başarılı, birazcık emekleyerek. O zaman dışarıdan liseyi bitirmeye karar verdim ve 3 yıl içinde dışarıdan liseyi bitirdim ve üniversite sınavına girdim. Çok arzu ediyordum siyaset bilimi uluslararası ilişkileri. İstediğin bölümde geldi şuan fakülteye kaydımı yaptırdım.“

“Her zaman söylediğim gibi durmak yok yola devam.” Diyen Ayşen Teyze, “Ufak ufak hedefe ilerlemek istiyoruz. Hedefim kırsaldaki genç yaşta evlenen kızlarımıza örnek olmak ve örnek olduğumu da tahmin ediyorum. Birçok kızımızı da açık liseden kaydettirdim. Bazıları da bitirmiş durumdalar. Şuan üniversiteyi kazandığım için hâlâ lise diplomasi olmayan, liseye gitmemiş olan gençlerimiz, genç delikanlılarımız da ‘teyze üniversiteyi kazanmışsa biz de kazanırız’ diye onlara bir rol model olduğumu düşünüyorum. Şuan açık lisenin de geçen ayın 24’ünde başladı. Zannediyorum ki en azından yine 40-50 kişiyi kaydettiririm açık liseye. Mümkün mertebe dediğim gibi okumak güzel bir şey. Ülkemizin daha ileriye gitmesi için genç ve dinamik beyinlerin okumasının özellikle kız çocuklarının okumasının gerekli olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.