KARS Haber Girişi : 06 Şubat 2024 21:29

AB büyükelçi yardımcıları KATSO’yu ziyaret ederek İşadamları ile biraaraya geldi

AB büyükelçi yardımcıları KATSO’yu ziyaret ederek İşadamları ile biraaraya geldi
AB büyükelçi yardımcıları KATSO’yu ziyaret ederek İşadamları ile biraaraya geldi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AB büyükelçi yardımcıları KATSO’yu ziyaret ederek İşadamları ile biraaraya geldi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AVRUPA BİRLİĞİ DELEGASYONU TÜRKİYE HEYETİ BAŞKANI JURGİS VİLCİNSKAS VE BERABERİDENKİ AB ÜLKELERİ BÜYÜKELÇİ YARDIMCILARI KATSO BAŞKANI KADİR BOZAN’I ZİYARET ETTİ,

Bir dizi temas ve açılışlarda bulunmak üzere Kars’a gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Büyükelçi Jurgis Vilcinskas ve beraberindeki AB Ülkeleri Büyükelçi Yardımcılarını KATSO Başkanı Kadir Bozan ile Meclis Üyeleri nezaketle karşıladı.

AB Büyükelçileri için organize edilen toplantıya KATSO Başkanı Kadir Bozan, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Bakırhan, Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp ve KATSO Meclis Üyeleri ile İşadamları katılım sağladı.

Kars’ta gerçekleştirilen toplantıda KATSO Başkanı Kadir Bozan, AB Türkiye Delegasyonu temsilcilerini Kars’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek Kars ili ve bölgenin genel ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan KATSO Başkanı BOZAN “Kars ilinin ülke genelinde meşhur olan ve Avrupa Pazarına açılmayı bekleyen ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünleri lojistik sorunlar ve kargo imkanları dolayısıyla AB ülkelerine ihraç etmekte güçlük çekmekteyiz. Ancak, AB ülkeleri ile kuracağımız ticari ortaklıklarla bu sorunları aşacağımızı, bu sayede AB Pazarında Kars olarak yer alabileceğimize inancımız tamdır.” İfadelerine yer verdi.

Sözlerinin devamında Başkan Kadir Bozan, “AB ülkeleri ile son dönemlerde vize sorunları yaşanmaktadır. Vize başvurularında iş adamlarımız için 3-4 ay sonrasına randevu oluşturulmaktadır. Bu durumun iş adamlarımızı ziyadesiyle mağdur etmekte, ticaretimize darbe vurmaktadır. Bu noktada AB Büyükelçi yardımcılarımızdan konunun çözümüne ilişkin gerekli tedbirleri almalarını ve mağduriyetlerin önlenmesine ilişkin desteklerini talep ediyorum” dedi.

AB Büyükelçi yardımcılarına Kars’ta üretilen ve ülke genelinde meşhur olan Kars Kazı, Kars Kaşar Peyniri, Kars Gravyer Peyniri, Kars Balı gibi ürünlerin de tanıtımını yapan Başkan Bozan, Kars yöresel ürünlerinin Büyükelçi yardımcıları vasıtasıyla AB piyasalarında tanıtılmasını ve Kars’tan talep edilmesi durumunda bu ürünlerin AB piyasalarında yerini alabileceğini söyledi.

Ayrıca, Sarıkamış Kayak Tesisi hakkında bilgi veren Başkan Bozan, Sarıkamış Kayak Tesisinin ülkemizin en güzel kayak tesislerinden birisi olduğunu, kar kalitesi ve kayak imkanları bakımından Dünya çapında kaliteli özelliklere sahip bir merkez olduğunu ifade ederek Sarıkamış Kayak Merkezinin AB ülkelerinde tanıtılması konularında Büyükelçi Yardımcılarından destek istedi.

Toplantı esnasında AB Büyükelçileri sektör bazında iş adamlarına sorular sorarak Kars Ekonomisi ve sektörel sorunlar ve fırsatlar hakkında iş adamlarından bilgi aldı.

Ziyaretten son derece memnun olduklarını ifade eden AB Delegasyonu Başkan Jurgis Vilcinskas, Misafirperverliklerinden ötürü KATSO Başkanı Kadir Bozan’a ve İşadamlarına minnettarlığını iletti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.