GÜNCEL Haber Girişi : 28 Ağustos 2021 00:42

ADD’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı:

ADD’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı:
ADD’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı: KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ADD’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı:

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Büyük Taarruz’un Yıldönümü

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kars Şubesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, bugünün, Büyük Taarruz’un yıldönümü olduğuna vurgu yapıldı.

ADD Şube Başkanı Özfer Koçak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos Zafer Bayramı, kahraman ordumuzun kazandığı zaferlerden birinin, Büyük Taarruz’un yıldönümüdür. 30 Ağustos, yalnızca bir tarih değildir. 30 Ağustos, bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk Ulusu’nun Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazandığı, Sevr Antlaşması’nı parçaladığı, Lozan Barışı’nı sağladığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk Ulusu’nun emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla verdiği bir savaşın kazanıldığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, kahraman Türk Ordusu’nun Türk Ulusu’yla omuz omuza vererek gerçekleştirdiği bu destan, Türk Ulusu’nun yeniden doğuş destanıdır. Bu destan, mazlum halklara özgürlük ve bağımsızlık yolunu açan destandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin sağlamlaştırılması ve tam bağımsız, laik, demokrat yeni Türk Devleti’nin kurulması bu zaferle gerçekleşmiştir.

Tüm ulusumuzun çağdaş, demokratik, laik bir devletin temellerinin atıldığı gün olan, ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla tam bağımsızlık bilincinin hakim olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, bize bağımsızlığımızı kazandıran Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na ve Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.