KARS Haber Girişi : 23 Nisan 2022 01:20

ADD Şubesi Başkanı Özfer Koçak’ın 23 Nisan Mesajı

ADD Şubesi Başkanı Özfer Koçak’ın 23 Nisan Mesajı
ADD Şubesi Başkanı Özfer Koçak’ın 23 Nisan Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ADD Şubesi Başkanı Özfer Koçak’ın 23 Nisan Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ (ADD) KARS ŞUBE BAŞKANI ÖZFER KOCAK’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 Nisan 1920 tarihi, egemenlik ve özgürlük adına, işgal altındaki toprakların birlik ve beraberlikle omuz omuza verilen istiklal mücadelesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu gün olması sebebiyle milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası olan gurur günümüzdür.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu ilke doğrultusunda, Türk Milletini temsil ederek geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülkemizin daima güçlü kalmasını sağlamaya devam edecektir. Bu nedenle 23 Nisan tarihi geleceğimiz olan çocuklara armağan edilerek dünyada ilk ve tek kutlanan çocuk bayramı olarak ayrı bir önem taşımaktadır.

Bu bayramı çocuklara armağan eden Atatürk; “Çocuklar geleceğimizin güvencesi yaşama sevincimizdir, bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir” diyerek bir toplumun geleceğinin, çocukların eğitimi, onlara gösterilen ilgi, sevgi, hoşgörü nispetinde daha çok aydınlanacağını ya da karanlıkta kalmaya mahkûm olacağını ifade etmiştir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza, mutlu ve aydınlık bir gelecek hazırlayarak, sevgi ile barış dolu bir dünyada, çocuklarımızın ülkemize ve insanlığa faydalı olmasını sağlamalıyız.

Bu duygularla Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıldönümünü ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, milletimize barış ve mutluluk getirmesini temenni ederim.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.