KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2021 23:08

Adem Ertaş'ın 30 Ekim Kars'ın kurtuluşu mesajı

Adem Ertaş'ın 30 Ekim Kars'ın kurtuluşu mesajı
Adem Ertaş'ın 30 Ekim Kars'ın kurtuluşu mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Adem Ertaş'ın 30 Ekim Kars'ın kurtuluşu mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, Kars’ın kurtuluşunun 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı;

Kurtuluş savaşıyla, 30 Ekim 1920 tarihinde 43 yıllık düşman işgaline son verilerek vatan topraklarına katılan Serhat ilimiz Gazi Kars’ın kurtuluşunun 101. yıldönümünü bütün bir millet olarak idrak ediyor ve kutluyoruz.

Doğu cephesi komutanı Kazım Karabekir Paşa ve komutasındaki birliklerin kahramanlıkları neticesinde yeniden vatan topraklarına katılan Gazi Kars’ın kurtuluş zaferi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümetinin ilk resmi zaferidir. Bu zafer ordularımıza büyük bir moral vermiştir. Yine Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ilk resmi anlaşmasını da bu zaferden sonra Gümrü Anlaşmasını imzalayarak yapmıştır. Bu anlaşmayla uluslararası resmiyet kazanılmıştır. Bu itibarla, Gazi Kars’ın kurtuluşu, sadece bir şehrin kurtuluşu değil, hem ulusal hem de uluslararası planda büyük bir öneme sahiptir.

Anadolu’ya açılan kapı, yiğitlik diyarı ve kurtuluşuyla Anadolu’nun kurtuluşunda kilit bir rol oynayan Serhad şehrimiz Gazi Kars’ın kurtuluşunun 101. Yıldönümünü yürekten kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal ve Kazım Karabekir Paşa olmak üzere kahraman şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.