KARS Haber Girişi : 09 Ocak 2022 22:16

AFP kapalı sınır kapısını ve beklentileri Alibeyoğlu'na sordu

AFP kapalı sınır kapısını ve beklentileri Alibeyoğlu'na sordu
AFP kapalı sınır kapısını ve beklentileri Alibeyoğlu'na sordu KAFKAS HABER AJANSI

AFP kapalı sınır kapısını ve beklentileri Alibeyoğlu'na sordu

KAFKAS HABER AJANSI

AFP Haber Ajansı Türkiye Bürolarının Ekibi, Televizyonumuz yönetim kurulu başkanı Alican Alibeyoğlu'nu ziyaret ettiler.

AFP (Ajans France-Press) Türkiye Şefi Gazeteci Anne Chaon, Sevil Doğrugüven, AFP Foto Muhabiri Ozan Köse, AFP Kameramanı ve Video Editörü Kadir Demir Serhat Televizyonuna gerçekleştirdikleri ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu ile Kars ekonomisi ve sınır ticareti konusunda bir söyleşi gerçekleştirdiler.   

Yapılan söyleşide Alibeyoğlu; aradan geçen 30 yıllık bir sürenin hem Türkiye ekonomisi hem de Ermenistan'ın sosyoekonomik kaybı olduğunu söyledi. Ancak gelinen noktada yapılan görüşmeler ve varılan sonuçlar bizi çok memnun ediyor. Bu yüzden en kısa sürede sınırların açılmasını ümit ediyoruz diyen Alibeyoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önceleri Ermenistan Türkiye arasında haftada iki defa tren seferleri düzenleniyordu ve Karslı işadamları vagonlarla mal alıp satıyordu. 1993 yılında Karabağ savaşının çıkmasıyla birlikte sınır kapandığı için ticarette sonlanmış oldu. Şimdilerde halen Ermenilere karşı tepkili olan bir kesim var ama Karabağ savaşının Azerbaycan'ın lehine sonuçlanmasıyla onlarda artık sınırın açılmasını istiyor. Ermenistan tarafında da aynı şey söz konusu, savaşı kaybetmesine rağmen Paşinyan'ın %65 oranında oy alarak yeniden seçilmesi Ermenistan halkının da barıştan yana olduğunu gösteriyor."

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Arif Adıgüzel 10 Ocak 2022 12:10

    Azerbaycan ermeni savaşında sabahtan akşama kadar ermeni müziği radyonda çaldın..iyi bir ermeni sempatizanısınız karsı düşünmezsiniz .sonra abin aday olsun Azerilerden oy isteyin sandık önümüze gelsin hele

  • Muhammed karaçam 10 Ocak 2022 12:06

    Vardır bir çıkarın sen boşa kürek sallamazsın.kalkankale (tikniz)köyünde yol boyunca tüm tarlaları boşa almadın