Afrikada kurbanlık fiyatları

Afrikada kurbanlık fiyatları

 

Afrika’daki sömürge Yüzyıllardır Afrika’nın adeta makus bir kaderi olmaktan çıkamamıştır.  Bu sebeple halkının çoğunluğu Müslüman olan Afrika’da açlık, kuraklık hala devam etmektedir.  Afrika halkı cahil bırakılmış, sömürülmüş, yeraltı ve yerüstü kaynakları tamamen sömürgeci zihniyetler tarafından ele geçirilmiş bir ülkedir.  Tam da bu sebeplerden dolayı zengin misyoner kadınların boyunlarında taşıdıkları kanlı elmasların bedelini ödeyen binlerce Müslüman kardeşimiz bulunmaktadır. Bu bedel sadece ruhani boyutta değil ciddi sağlıksal ve fiziksel boyutlara ulaşmıştır.  İnsanların temiz suya ve gıdaya ulaşımı bazı bölgelerde hayati sınırında altına düşmüş bulunmaktadır.  Tüm bu sebeplerden ötürü Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Afrika’ya yaptığımız kurban bağışları hala devam etmektedir.  Afrikada kurbanlık fiyatları 750 Türk Lirası olarak derneğimiz tarafından belirlenmiştir.  Afrikada kurbanlık fiyatları derneğimize web sitesi üzerinden, banka, EFT, havale ve PTT posta çeki üzerinden yapılabilmektedir.  Sadece Kurban Bayramı için kesilen kurbanlar değil diğer Adak, şükür, vacip ve akika kurbanlarınızı da Afrika’ya bağışlayabilirsiniz.  Afrikada kurbanlık fiyatları 2021 yılı için belirlenen ücretleri Derneğimize yatırdıktan sonra vekalet işlemlerinizi de online platformlar üzerinden gerçekleştirebilir ve bizlere iletebilirsiniz.  Afrika’da kesilen kurbanlarınızın kesildi bilgisi sizlere kısa mesaj yoluyla ve kesildiği andaki video kayıt görüntüleri de online platformlar sayesinde sizlere ulaştırılmaktadır.

Vekaleten kurbanlık bağışı

 

Kurbanda kişinin bizatihi kendisi satın aldığı kurbanı kesebileceği gibi bir başkasına satın aldırıp kestirme şansına sahiptir.  Hatta kendisinin satın alıp da bir başkasına vekalet yoluyla kestirmesi de mümkündür. Alımını ve kesimini vekalet yoluyla bir başkasına yaptırmasında da bir sakınca yoktur. Genelde yurtdışı veyahut ta şehirlerarası veya hayır kurumlarına verilecek olan hisseler de bu şekildedir. Bu vekaletler tamamen umumi bir vekalettir. Bu vekalet bazen sözlü olarak yapılabiliyor bazen de banka ve havale üzerinden olduğu için yazılı şeklinde de gerçekleşebiliyor. Burada tabii tayin olayı meselesi de gündeme geliyor. Yani bir kurum vekaleten kurban keserken bir hayvanın hisselerini bağışçılara nasıl pay ediyor. Kurban babında da satın alırken veya kesilirken tayin ederek, isimleri okunarak ya da bu hisse şunların adına kesiliyor şeklinde söylenirse bu güzel olandır ve bu şekilde kurban kesilebilir. Derneğimiz web sitesi üzerinde bulunan ücretler bir hisse karşılığı olan ücretlerdir.  Bu sebepten bir hayvan üzerinde kaç adet hisse varsa ve siz kaç adet hisse bağışında bulunduğu insanız hayvan üzerinde o kadar hisse sahipsinizdir.  Dolayısıyla Yedi Başak insani yardım derneği bu konuda oldukça titiz çalışmalar sürdürmektedir. Vekaleten kurbanlık bağışı alanında oluşabilecek her türlü problemin önüne geçmek için detaylı bir şekilde incelemeler yapıyoruz.  Vekaleten kurbanlık bağışı konusunun çok hassas ve sorumluluğu yüksek bir konu olduğunu biliyoruz.  Derneğimize vekaleten kurban bağışı için bağışta bulunabilir ve bağışladığınız kurbanlarını takibini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Kurban bağışı yapılacak yerler

 

Kurban ibadetinin yapılabilmesi için nisap miktarda mal, mülk ve zenginliğe sahip olmak gerekmektedir. Bu miktar, bazı rivayetlere göre nisap 81 gram altın, 86 gram altın veya 90 gram altın olduğu söyleniyor. Maddi bir ibadet olan kurbanın yerine getirilebilmesi için bu miktarlarda zenginlik gerekir. Kurban her ne kadar maddi bir anlam içeren ibadet olsa da maneviyatı oldukça yüksek bir ibadettir.  Bunu bizlere rivayet edilen peygamber sünnetlerinden ve peygamber efendimizin hayatından anlayabilmemiz mümkündür. Efendimiz ile Hz. Aişe annemizin yaşadığı bir Hadise var. Hz. Aişe annemiz Kurban kesildikten sonra dağıtımını gerçekleştirir ve Efendimiz sonra sorar, ‘’Aişe bize ne kadar kaldı’’ diye. Aişe annemiz de ‘’Bize bir but kaldı ya resul Allah’’ deyince, ‘’Desene bir but hariç hepsi bize kaldı.’’ der. Bu da kurbanın ahlakı için önemli bir meseledir. Kurbanın ahlakı kadar fıkıh boyutu da önemlidir.  Bu konularda dinen Emre bilenlerin üzerine hata ve yanlış yapmamak için oldukça Titiz davranılması gerekir.  Biz yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bu dini gerekliliklerin hepsini yerine getiriyor ve sorumluluklarımıza sahip çıkıyoruz. Türkiye'de kurban bağışı yapılacak yerler adı altında Mehmetçik Vakfı, Koruncuk, İHH, Türk Kızılay’ı ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi yerlere bağış yapabilmeniz mümkün. Diğer kurban bağışı yapılacak yerler başlığı altında LÖSEV’i görmemiz de mümkün. Kurban bağışı yapılacak yerler kapsamında derneğimiz ve Tercih edebilirsiniz.