GÜNCEL Haber Girişi : 02 Şubat 2018 13:29

Afrin Platformu Üyeleri Önce Dilekçe Sonra Kan Verdi

Afrin Platformu Üyeleri Önce Dilekçe Sonra Kan Verdi
Kars'ta geçtiğimiz günlerde bir araya gelen bazı siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerince kurulan “Afrin'e Destek Platformu” üyeleri Zeytin Dalı Harekatı’na destek amaçlı gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Afrin Platformu Üyeleri Önce Dilekçe Sonra Kan Verdi

Kafkas Haber Ajansı

Kars'ta geçtiğimiz günlerde bir araya gelen bazı siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerince kurulan “Afrin'e Destek Platformu” üyeleri Zeytin Dalı Harekatı’na destek amaçlı gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Cuma namazı çıkışı Haydar Aliyev Caddesi'ndeki Askerli Şubesi önünde bir araya gelen grup üyeleri, ellerindeki Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeybatısında terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için dua eden platform üyeleri daha sonra dilekçelerini askerlik şubesine teslim etti.

Platform üyeleri adına konuşan Türkiye Kamu Çalışanları Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (TÜRKAV) İl Başkanı Murat Şanlı, herzaman Mehmetçiğin yanında olduklarını vurgulayarak, "Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin birlik bütünlüğünden yana tarafız.” İfadelerini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı'nda görev almak istediklerini anlatan Şanlı, “Nemrut tarafından Hazreti İbrahim için yakılan o büyük ateşi söndürmeye giden karınca misali safımızı belli etmeye geldik. Bizim safımızda, tarafımızda bellidir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milletinin birlik bütünlüğünden yana tarafız. Bu milletin bir ferdi olarak güney komşumuz Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen Terör koridorunun farkında ve bunu önlemek için harekât düzenleyen ordumuzun yanındayız. Hali hazırda devam eden operasyonları sulandırmak, Ordumuzu ve Hükümetimizi uluslararası platformlarda zor durumda bırakmak için gayret gösteren legal veya illegal örgütlerin ve yapmak istedikleri faaliyetlerin farkındayız. Milletimiz müsterih olsun bu tür oluşumlar amaçlarına asla ulaşamayacaktır.” Şeklinde konuştu.

‘Âlem-i İslam ve Devlet-i Cihan uğruna Ordumuzun Sancağı altında gönüllü olarak görev almak istiyoruz.’ diyen Şanlı; “Bizler Kars’ta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hamaset olsun diye bir araya gelmedik. Türk Silahlı Kuvvetleri Dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunun ve bu tür operasyonları yapacak güç ve kudrete sahip olduğunun elbet farkındayız. Fakat bu gün Türk Silahlı Kuvvetler ’inin sancağı altında gönüllü olarak yer almak istememizin sembolik bir anlamı vardır o da Türk Milletinin Şartlar ve Koşullar ne olursa olsun birlik ve bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğidir. Bir kez de sizlerin şahitliğinizde komutanımıza ifade etmek isterim ki Bu gün Burada bulunan yaşça bende büyük ağabeylerim benden küçük kardeşlerim bu vatanın gönüllü erleriyiz Bu davranışımız Devlet Millet düşmanlarını rahatsız ediyorsa, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilemiyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Son olarak grup üyeleri daha sonra Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Kızılay Kan Merkezi'nde kan verdi.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.