KARS Haber Girişi : 26 Ekim 2022 22:30

“Ağrı Dağı’nın Gölgesinde” Resim Sergisi

“Ağrı Dağı’nın Gölgesinde” Resim Sergisi
“Ağrı Dağı’nın Gölgesinde” Resim Sergisi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

“Ağrı Dağı’nın Gölgesinde” Resim Sergisi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ KARAAĞAÇ KAMPÜSÜ’NDE ARAS KÜLTÜR VE SANAT SEMPOZYUMU

24-26 Ekim 2022 tarihleri arasında Iğdır Üniversitesi’nde düzenlenen “Aras Kültür ve Sanat Sempozyumu” kapsamında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Mustafa Küçüköner ve Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Özen birlikte “Ağrı Dağı’nın Gölgesinde” başlıklı kişisel sergi düzenlediler.

Sergi, Sempozyumla beraber açıldı. Açılışa Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Dekanlar, Akademisyenler ve çok sayıda izleyici katıldı.

Sanatçı Mustafa Küçüköner sergi manifestosunda son yıllarda tuval ve OSB tahtadan ürettiği kalıplarla yaptığı dağ, zirve ve Hz. Nuh’un Gemisi gibi görsel etkilere dikkat çekmiştir. Sanatçının bu tuval ve gravür resimlerinde Ağrı Dağı’nın zirve görüntüsüne farklı estetik açılardan baktığı, Hz. Nuh’un Gemisi’ne ait resimsel efekt görüntülerin öne çıktığı görülmüştür.  Sanatçı sergi ile ilgili şöyle demektedir: “Kuşkusuz Ağrı Dağı, insanlığın ortak evidir. Hz. Nuh (AS) gemisi ile Ağrı Dağı’nda durduğunda gemideki bütün canlılar burada toprağa ayak basmışlar ve buradan Dünyaya dağılmışlardır”. Sergide ayrıca aynı coğrafyada bulunan Erzurum, Ani ve Ahlat gibi önemli tarihi yerlerden de gravür teknikleri ile yapılmış resimler yer almıştır.

Sanatçı Uğur Özen’in sergide yer alan çalışmalarında Ağrı Dağı’nın son volkanik patlamasına sanat nesnesi olarak kullandığı borularla gönderme yapmış, asırlar boyu dağın eteğinde ve çevresinde her patlama sonrası hayat olgusunun bozulup tekrar kurulan bir oyun gibi oluşumuna vurgu yapmayı amaçlamıştır. Volkanların periyodik olarak patlaması ile yok oluş ve yaşam buluşu özelde Iğdır periferisi ve floryasının betimlendiği non-figüratif ve kaotik peyzaj soyutlamaları ile ifade etmeyi amaçlamıştır.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.