KARS Haber Girişi : 07 Haziran 2021 23:00

Ağrı İçin Çal

Ağrı İçin Çal
Ağrı İçin Çal KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ağrı İçin Çal

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “Ağrı İçin Çal” projesi hayata geçirilecek. Ağrı’nın değerlerinden olan mekanlarda, 10 yerel ses sanatçısı ve dengbej Ağrı yöresine özgü kılam ve üç halk müziği parçasını söyleyecek, yapılan çekimlerle Ağrı’nın tarihi ve kültürel değerleri tanıtılacak. Bu projeyle, Ağrı’nın hak ettiği değeri görmesi ve ziyaretçi sayısının artmasıyla, yerel ekonomiye katkı sunulması hedefleniyor.

Dengbejlik Kültürüyle Ağrı’nın Tarihi Ve Kültürel Yapısı Tanıtılacak

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün SERKA’ya sunduğu “Ağrı İçin Çal” projesi, Ajansın 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında yapılan incelemeler sonrası teknik destek almaya hak kazandı. Gerçekleştirilecek “Ağrı İçin Çal” projesi, yöresel unsurlar barındıracak ve ilin tanıtımına fayda sağlayacak. Proje kapsamında, Ağrı’nın tarihi, doğal ve kültürel özelliklere sahip mekanlarında (Ağrı merkez, Ağrı Dağı, Doğubayazıt Saray Bölgesi, Meteor Çukuru, Nuh’un Gemisinin izi, Eleşkirt Toprakkale Camii, İbrahim Çeçen Üniversitesi, Cumhuriyet Caddesi, Millet Bahçesi, Patnos Süphan Dağı, Hamur Kümbeti) drone ve profesyonel kamera çekimleri yapılacak. Bu çekimlere, 10 yerel ses sanatçısı ve dengbej eşlik edecek. Tanıtım klibi için sanatçılar ve dengbejler Ağrı yöresine özgü seçilmiş bir kılam ve üç halk müziği parçasını (Gûle Uyan, Çıktım Çeşme Başına, Hareli Basso) seslendirecek. Çekilen klip başta sosyal medya olmak üzere, havaalanı, otogar ve resmi kurumların dijital ekranlarında yayınlanacak.

Proje ile Ağrı’nın tanınırlığı ve bilinirliğinin artması sağlanarak ile gelen ziyaretçi sayısında artış yaşanması hedefleniyor. Yapılacak bu tanıtım çalışmasının yöresel unsurları barındırması temel öncelik olarak belirlenmiş olup, özellikle turizm sektörü açısından önemli bir yere sahip olan tanıtım çalışmaları dikkate alındığında ziyaretçi sayısında yaşanan bu artış ile birlikte il turizminin ve sektörle ilişki içerisinde olan bireylerin olumlu etkilenmesi bekleniyor. Bu tanıtımla ziyaretçilerin sadece Ağrı’da edinebilecekleri deneyimler gösterilecek ve Ağrı’ya olan ilginin canlı tutulması sağlanacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK /

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.