GÜNCEL Haber Girişi : 20 Ekim 2021 21:49

Aile kavramında akıp giden zamanı kayaya işledi

Aile kavramında akıp giden zamanı kayaya işledi
Aile kavramında akıp giden zamanı kayaya işledi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Aile kavramında akıp giden zamanı kayaya işledi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Müjgan Erengüç, Diploma Projesi ve Atölye Çalışma Sürecinde işlediği “Aile” konulu çalışmasını bizlerle paylaştı.

Güzel Sanatlar fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran, ders hocası Doç. Dr. Fırat Calku’a teşekkür eden Müjgan Erengüç, projesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Aile kavramı bir Enstalasyon çalışması ile anlatılmak istenmiştir. Araştırmalarım sonucu edindiğim fotoğraflardan yola çıkarak ve kendi ailemden etkilenerek yapmış olduğum bir çalışmadır. Çalışmam için öncelikle kendi ailemde gördüğüm ve bizzat içinde yaşadığım (Zaman) kavramını ele almak istedim. Zamanın hızla akıp gittiğini ve giderken aileme ayıramadığım zamanın benim sırtımda oluşturduğu büyük bir yükü bu yükü de büyük bir kaya parçasıyla sembolize etmek istedim.

Enstalasyon çalışması için iki haftalık bir süre içerisinde, komşulardan, arkadaşlardan ve saatçilerden toplamış olduğum saatleri büyük bir kaya parçasına metal tellerle bağladım. Kayanın altına ise alçıdan yapmış olduğum beyaz elleri yerleştirdim.

Burada ise anlatmak istediğim bu akıp giden zaman içerisinde bana destek olan en başta eşim Özgür CENGİZ, kızım İlkim Zehra CENGİZ’in beyaz elleri sırtımdaki yükü hafifletmekte daha sonra  ise en yakınlarım kayınvalidem, annem, babam, kardeşlerim, okulda hocalarım, iş yerimde müdürüm mesai arkadaşlarım, okulda ise atölye arkadaşlarımın beyaz elleri benim ailem olarak temsil edilmiştir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nihalll 23 Ekim 2021 23:59

    Akıp giden ve bizim bir türlü yetişemediğimiz, hep bir eksik hep bir yarım kaldığımız "Zaman" kavramı ancak bu kadar güzel bir çalışma ile anlatılırdı. Onu da her zaman ki yüzü gibi gönlü de güzel arkadaşım, sanatçı ruhunu katarak anlatmış çok da iyi yapmış. Emeğine, yüreğine ve sanatına sağlık Müjgan Erengüç Cengiz