SİYASET Haber Girişi : 09 Aralık 2023 20:47

AK Partili Belediye Başkan aday adaylarıyla istişare toplantısı

AK Partili Belediye Başkan aday adaylarıyla istişare toplantısı
AK Partili Belediye Başkan aday adaylarıyla istişare toplantısı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
AK Partili Belediye Başkan aday adaylarıyla istişare toplantısı

AK Partili Belediye Başkan aday adaylarıyla istişare toplantısı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Video linki: https://fb.watch/oQowszCAHb/

AK Parti Kars Milletveki Adem Çalkın ve il başkanı Muammer Sancar, Kars Belediye Başkan aday adayları ile istişare toplantısında bir araya geldiler.

AK Parti Kars Milletveki Adem Çalkın burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bizler AK Kadrolar olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren, büyük bir özveri ile, memleket sevdasıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Ülkemizi, Kars’ımızı her alanda kalkındırmak, bu aziz vatanın evlatlarının yarınları için nice yatırımları, projeleri bir bir hayata geçiriyoruz.

Milletvekili seçildikten sonra, TBMM Genel Kurulu’nda yeminizi yaparak ülkemiz ve Kars’ımızın gelişmesi, kalkınması, ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması için kolları sıvadık. Büyük bir kararlılıkla çalışmaya başladık.

İlimizde devam eden yatırımları kadrajımıza aldık. Bunların ilerlemesi ve günü gününe takibini kendimiz için büyük bir görev olarak görüyoruz. Bakanlıkları bir bir ziyaret ederek, Bakanlarımıza serhat şehrimiz Kars’ın talepleri ve devam eden projeler ile ilgili bilgi verdik, onların desteğini yanımıza aldık.

•Kars 500 Yataklı Devlet Hastanesi temel kazısı başlamıştır. 1,7 milyar liraya mal olacak hastanemizin işlerini takip ediyoruz. Hastalarımızla yakından ilgileniyor, hastanemizde eksik branş kalmaması için bakanlıkla birebir görüşüyoruz.

•Kafkas Üniversitesi Hastanemizi daha da güçlendiriyoruz. Bunun için gerekli görüşmeler yapıldı. Bu şekilde eksik olduğumuz branşlarda hizmet açığımızı kapatmayı amaçlıyoruz.

•Çocuk Yoğun Bakım için Sağlık Bakanımızdan söz aldık.

•780 Milyon TL’ye yapılacak Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi günlük 50 bin metreküp saat atık suyu arıtacak. Çalışmalar aralıksız devam ediyor.

•Yeni TOKİ Evlerimiz hızla yükseliyor.

•Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat Kars’ımızı ziyaret etti. Kars’ımız ekonomisine yön veren STK ile bir araya geldi.

•Kars TMO Hububat alımları.

•Aşırı yağış dolayısıyla Selim ve Kağızman köylerinde meydana gelen hasarın karşılanması.

•İLBANK’tan Belediyelerimiz için yeni kaynak oluşturulması.

•Kars’ımıza Modern Halk Kütüphanesinin yapılması.

•Sarıkamış Turizminin geliştirilmesi.

•Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin artırılması için görüşmeler.

Taşımacılık A. Ş. Genel Müdürümüz  Sayın Ufuk Yalçın'ı makamında ziyaret ederek; turistik Doğu Ekspresi seferleri, misafirhane, lojman, Sarıkamış-Çıldır hattına turistik amaçlı tren seferleri talebi.

•Kars’ta tiyatro etkinliklerinin artması ve Devlet Tiyatroları Oyunlarının oynanması için Sayın Tamer Dağlı’yı ziyaret.

•Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen’in katılımıyla Şap Aşılama Kampanyası Başlangıcı ve Kolostrum Dağıtım Töreni’nin yapılması.

•Sultan Alparslan Külliyesi Açılışı.

•Sarıkamış Harekatı yıl dönümü etkinlikleri için Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ile görüşme.

•Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile görüşülerek Kars’ımız için ek TYP talebi.

•Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürümüz Sayın Hüseyin Aydın ile görüşülerek hasat edilen ayçiçeklerinin Tarım Kredi Erzurum Bölge Birliği tarafından satın alınmasının sağlanması.

•Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Kapsamında Buğday ve Tritikale Tabii Afetten Dolayı Zarar Gören Çiftçilerimize Arpa Tohumu Dağıtımı.

•Köy yollarımızın asfaltlama çalışmaları.

•Kağızman Barajımızın yapım çalışmalarının incelenmesi.

•Söz verdiğimiz gibi, Kağızman’a doğalgaz verilmesindeki tüm aşamaların takibi ve doğalgaz kullanımının başlaması.

•Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Gülşen'i ziyaret ederek Kars’ımızdaki çalışmalar için destek talebi.

•7. Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri açılışı.

•Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’i ziyaret ederek, Kars’ımızdaki eğitim taleplerimizin sunumu.

•Kars Kurtuluşu ile ilgili Genel Kurul’da konuşma.

•Sarıkamış’ta yapımı devam eden okullardaki çalışmaların incelenmesi, sorunlarının tespiti.

•Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın Kars’ımıza gelmesi. Kafkas Üniversitemiz Eğitim Yılı ve İkram Entegre Et Tesisi’nin açılısının gerçekleştirilmesi.

•Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret ederek Sarıkamış Harekatının Cuma Hutbesi’nde yer alması için talep.

Bunların yanında Gazi Meclis’imizde devam eden yasama çalışmalarını bu zaman zarfında yürüttük. Kars’ımız için durmadan arı gibi çalışıyoruz.

Biliyorsunuz artık ülkemizde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 2. Yüzyılı başladı. AK Parti olarak bizlerde bu yeni yüzyıla yakışır, bu kadim millete yaraşır bir vizyonla yola çıktık.

İstiyoruz ki bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olsun. Her alanda ülkemiz önder ve öncü bir konuma gelsin. Bunun için 2002 yılından beri Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük başarılara imza attık. Ülkemizin kalkınması için devasa yatırımları insanımızın, Türkiye’mizin hizmetine sunduk. Ulaşımdan Sağlığa, Turizmden Sanayiye, Tarımdan Hayvancılığa, Enerjiden Ticarete, Savunmadan İletişime her alanda 22 yıldır ülkemizde müthiş yatırımlar yaptık.

Ülkemiz artık bulunduğu bölgede değil, tüm dünyada sözü geçen bir konuma geldi. Dünya’da, Türkiye’nin yer almadığı, çağrılmadığı, görüşünün alınmadığı hiçbir uluslararası platform yok. Her alanda hakkımız neyse, ne istiyorsak, ülkemiz menfaatini ne gerektiriyorsa büyük bir duyarlılıkla ve kararlılıkla dile getiriyoruz.

Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İnsan hakları savunucuları mevzu Gazze olduğunda sesleri bile çıkmaz oldu. İsrail zulmünü tüm dünya ülkeleri seyrediyor, hiç kimse soykırımı durdurmak için uğraşmıyor.

Ülkemiz Gazzeli kardeşlerimizin acısını yüreğinde hissediyor. Bu büyük zulmün dinmesi için tüm imkanlarını seferber etmiştir. Bebek katili İsrail dünya tarihinde görülmemiş bir katliam yapmaktadır. Hastanelerin dahi bombaladığı Gazze işgali  biran önce durdurulmalı, İsrail yapmış olduğu bu zulmün hesabını hukuk önünde vermelidir. Sizlerin aracılığıyla işgalci, zalim İsrail'i lanetliyorum.

Türkiye donanımı, potansiyeli, insan kaynağı, altyapısı ile tüm dünya ülkeleri tarafından takdir topluyor. İnsanlığı, Dünya’nın geleceğini ilgilendiren her alanda Türkiye’yi görmek mümkün.

Türkiye Yüzyılı’nda bu elde edilenleri daha da ilerilere taşımak için tüm parametreler bir bir hazırlanıyor. Biz bu aziz millet için neler yapmadık ki. Bundan sonrada yılmadan, yorulmadan üretmeye ve milletimizi kalkındırmaya devam edeceğiz.

14 Mayıs Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti olarak Aziz Milletimizin teveccühü ile, onların desteklerini de yanımıza alarak ülkemizde yeni bir destan yazdık. 22 yıldır girdiğimiz her seçimi alnımızın akıyla büyük başarılara imza atarak kazandık. Bundan sonrada Aziz Milletimiz yanımızda olduğu müddetçe kazanmaya devam edeceğiz.

Şimdi önümüzde 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri var. Bunun için AK Kadrolar olarak her türlü hazırlığımız büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Bu seçimlerde de alnımızın akıyla inşallah birinci parti olarak çıkacağız. Milletimizin bize olan güvenine layık olmak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Bu aziz millet ve Karslı hemşehrilerimiz AK Kadroların nasıl bir çalışma disiplinine sahip olduğunu görüyor. İnanıyorumki 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeni bir destan yazacağız. Ülkemiz belediyelerini, beldelerini yönetecek, şehirlerimizi daha da kalkındıracak, altyapı ve üst yapısını güçlendirecek kadrolar AK Parti içinde mevcut. Her zaman dediğimiz gibi, yaparsa AK Parti yapar diyoruz.

Biz gücünü geleneklerinden, inancından, milletimizden alan bir siyasi oluşumuz. Köklerimizin farkındayız. Potansiyelimizi biliyoruz. Türkiye’de belediyecilik bizden sorulur. AK Belediyecilik yapmış olduğu hizmetlerle ülkemizde çığır açmıştır. Bundan sonra millet ve memleket namına ne iyiyse, ne güzelse ve ne gerekli ise bir bir hayata geçirmek için çalışacağız.

Değerli Basın Mensupları

Bugün burada bir birinden değerli  Kars Belediye Başkan Aday Adaylarımız var. Basınımızla hem birlikte olalım, hem de aday adaylarımızı daha yakından tanıyın istedik.

Kars’ımıza değer katacak, bölgesinde daha güçlü bir şehir haline getirecek, serhat şehrimizin değerlerini özümsemiş, tarihini, kültürünü iyi bilen AK Kadrolar bilgi, birikim, tecrübe, liyakat ve becerileri ile Kars’ımızı yarınlara taşıyacak.

Biz Kars sevdalısıyız. Kars’ımızı artık bize, özüne, kimliğine yakışır şekilde yönetmek istiyoruz. Bunun için yola çıkıyoruz. Bunun için çalışıyoruz.

AK Kadrolar olarak, Kars’ımıza hizmet etmek için çıkmış olduğumuz bu yolun hayırlara vesile olmasını diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.