KARS Haber Girişi : 03 Şubat 2021 23:09

Akçakale’de cirit coşkusu

Akçakale’de cirit coşkusu
Akçakale’de cirit coşkusu KAFKAS HABER AJANSI /  BEDİR ALTUNOK
Akçakale’de cirit coşkusu Akçakale’de cirit coşkusu

Akçakale’de cirit coşkusu

KAFKAS HABER AJANSI /  BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim ilçesinin Akçakale köyünde ata sporu ciriti yaşatmak için karlı sahaya çıkan usta ciritçiler hünerlerini sergiledi.

Akçakale Atlı Spor Kulübü Başkanı Şimşek Yıldırım’ın düzenlediği cirit müsabakası 12 atla köy girişindeki karlı arazide yapıldı. Komşu köylerden at üstünde köye gelen ciritçiler bir süre dinlendikten sonra sahadaki yerlerini aldı. Pandemi kısıtlaması nedeniyle az sayıda seyircinin katıldığı cirit gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Karlı zeminde bazı ciritçiler attan düşme tehlikesi geçirirken zaman zaman da atılan cirit sopaları seyircilere isabet etti. Seyirciler, tezahüratları ve alkışlarıyla tuttukları takımlara destek verdi.

EZAN MOLASI

Cirit oyununa okunan azana saygı molası verilirken ilk yarı hamlıklarını üzerlerinden atan atlar ikinci yarı da daha da hızlı koşmaya başladı. Usta ciritçiler ani manevralarla atlarını çevirip cirit atarken bir yandan da rakip oyuncunun ciritinin isabet etmemesi için süratlerini artırdı. Atılan naralar, havada tutulan sopalarla adeta poz veren sporcuların ustaca attıkları ciritler büyük beğeni topladı. En çok beğeniyi de atılan ciriti havada tutan sporcular aldı.

DOSTLUK KAZANDI

1’er saatlik iki devre şeklinde oynanan cirit müsabakasının kazananı dostluk oldu. Ciritçiler güle oynaya geldikleri sahadan yine güle oynaya ayrıldı.

Akçakale Atlı Spor Kulübü Başkanı Şimşek Yıldırım, amaçlarının ata sporu ciriti yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Her hafta Çarşamba günleri faklı köylerde cirit oynadıklarını belirten Yıldırım, tüm cirit meraklılarını da ata sporunu izlemeye davet etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.