SAĞLIK Haber Girişi : 24 Eylül 2018 22:13

Akebi Gölge Oyunu Kars’ta

Akebi Gölge Oyunu Kars’ta
Gönüllü Japon ev hanımlarının 1963 yılında kurduğu Akebi Gölge Oyunu Grubu, Organizatör Yusuf Kutlu ve Melih Sadak tarafından Kars’a getirildi.

Akebi Gölge Oyunu Kars’ta

KAFKAS HABER AJANSI

Gönüllü Japon ev hanımlarının 1963 yılında kurduğu Akebi Gölge Oyunu Grubu, Organizatör Yusuf Kutlu ve Melih Sadak tarafından Kars’a getirildi.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Kars Kültür Merkezinde 2 gün boyunca sahne alan oyun bugün de (25 Ekim 2018) saat: 10.00 ile 11.30 arasında sahnelenecek.

Taro ve Peter Pan isimli iki ayrı gölge oyunu gösterisi sergileyen grup Türkçe ve Japonca şarkılarla Karslılara unutulmaz dakikalar yaşatıyor. Grup üyelerinin perde arkasındaki performansları da görülmeye değerdi.

Grup dün ki gösterilerinin tamamlanmasının ardından Sarıkamış Şehitliğini ziyaret ettikten sonra katkılarından dolayı Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’a da teşekkür ziyaretinde bulundular.

Bugün gölge oyununun seansı; 10.00 ile 11.30 saatleri arasında yapılacak.

Melih Sadak, “İlimize gelen Japon Akabi Kukla topluluğunun başından sonuna kadar bizlerle ilgilenen Sarıkamış Belediyesi bugün ekibimizi misafir etmiştir. Bu ilgi ve hassasiyetlerinden ötürü başta Sarıkamış Belediye Başkanımız Sn. Köksal Toksoy’a , Projemizin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Kars İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sn.Hakan Doğanay’a, bizleri ağırlayan Başkan vekilimiz Sn. İsmail Polat’a ve Zekeriya abimize, ayrıca bu proje de büyük emekleri olan Yağmur Çiftçi’ye, bu topluluğun ilimize gelmesini sağlayan dayım Yusuf Kutlu ‘ya teşekkür ederim. İlimiz için böyle sosyal etkinliklerin her daim yapılmasını temenni eden bir hemşehriniz olarak emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.