EĞİTİM Haber Girişi : 11 Nisan 2019 11:10

Akyaka’da Okul Dışarıda

Akyaka’da Okul Dışarıda
Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Akyaka’da Okul Dışarıda

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu Akyaka’da Meyvelerini Vermeye Başladı

Milli Eğitim Bakanlığının, “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” sloganı ile yola çıktığı 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan; Sınıf, okul, ev, medya, sokak her yer ama her yer çocuğun sağlıklı beslenmesine veya tam tersine zehirlenmesine sebep olabilecek ortamlardır.

21. yüzyılda eğitim, sadece okulla sınırlı değildir. Sınıf, okul, ev, medya ve sokak öğrenmenin çeşitli şekillerde vuku bulduğu ortamlardır. Toplumumuzun tüm fertlerinin öğrenmeyi bir yaşam tarzı hâline getirmesi gerekmektedir.

Temel ilkesiyle Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Geliştirilen Eylem Planı kapsamında, “Eğitimi Yalnızca Okullarla Sınırlı Olamayacağı, Okul Dışı Etkinliklerin Olması Gerekliliği” eylem planına alındı.

Bu kapsamda her ay okulların kendilerinin belirleyeceği bir günde “Okul Dışarıda Günü” yapılarak okul bahçesinde oluşturulacak parkur ve yarışmalarla çocukların dikkat, işbirliği ile hareket etme, kazanma ve kaybetme duygularının pekiştirilmesi ile farklı şemaların oluşturulması sağlanması amaçlandı.

Bu bağlamda, ilk uygulamasının yapıldığı Merkez Ortaokulunda öğrencilerin mutlulukları görülmeğe değerdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.