GÜNCEL Haber Girişi : 18 Ekim 2023 22:21

Akyaka’da pancar alım kuyruğu

Akyaka’da pancar alım kuyruğu
Akyaka’da pancar alım kuyruğu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Akyaka’da pancar alım kuyruğu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta pancar üretimin en fazla yapıldığı Akyaka ilçesinde alım kampanyasının başlamasıyla birlikte uzun traktör kuyrukları oluştu.

Verimli topraklarıyla bilinen Türkiye-Ermenistan sınırındaki Akyaka ilçesi pancar üretimiyle de üst sıralardaki yerini koruyor. Her geçen yıl pancar ekiminin fazlalaştığı ilçede bu yıl da yaklaşık 100 bin ton civarında bir hasat bekleniyor. Geçtiğimiz yıllara oranla kat kat fazla olan üretim çiftçinin yüzünü güldürdüğü gibi fabrikanın da ayakta kalmasını sağlıyor. Fabrikanın da makine ve ekipman desteği ile üretime sevk edilen çiftçiler ekimlerini artırarak ülke ve il ekonomisine katkı sunuyor.

Kampanyanın başlamasıyla birlikte üreticiler ilçe merkezindeki pancar alım merkezine akın etti. Sabahları erken saatte yola koyulan pancar yüklü traktörler sıranın gelmesi için uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Yer yer 1 kilometreyi bulan traktör kuyruğunda bekleyenler sıranın bir an önce kendilerine gelmesini bekliyorlar. Havalar soğumadan yağışa yakalanmadan pancarlarını kantara getirmeyi bekleyen çiftçiler alımların gece saatlerine kadar sürmesini istediler.

Şu anda alımlar sabah 08.00 akşam 17.00 saatleri arası yapılıyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mağdur 19 Ekim 2023 10:18

    Şehitler Mahallesi 110 sokağa taş koyan yok. Nereye yapmışlar bu yolu acaba.... Hersey reklam yaa.