GÜNCEL Haber Girişi : 06 Temmuz 2023 02:28

Akyaka'da pancar çapası

Akyaka'da pancar çapası
Akyaka'da pancar çapası KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Akyaka'da pancar çapası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Pancar üretiminin yoğunlukta yapıldığı Kars'ın Akyaka ilçesinde bir süredir başlayan çapalama çalışması hummalı şekilde sürüyor. Karahan köyünde Mevlüt Elma ve ailesi de traktörle çapa yaptı. Ailece günlerini tarlada geçirerek yaptıkları çapayla doludan zarar gören pancarların yeniden hayat bulması için de çalışıyorlar.

Mevlüt Elma günler öncesinden el yordamıyla otları temizlediklerini ardından da traktörle çapa yaptıklarını söyledi. İkinci çapayı bayram arifesinde etkili olan dolunun ardından daha titiz şekilde sürdürdüklerini belirterek pancarların yeniden canlanması için çaba harcadıklarını ifade etti.

Hakan Elma da “Gün boyu tarladayız. Pancar tarlalarımızı çapa yapıyoruz. Pancarlarımız bu yıl çok çok harikaydı ama dolu vurdu. Allah’tan gelen bu afet dolu vurunca pancarlar biraz soldu, yaprakları döküldü. Bu çapayla birlikte pancar yeniden yaprağı güçlendirmeye başlıyor. Motor çapası çok önemli toprağı rahatlatıyor adeta toprağa nefes aldırıyor. Toplamda 70 dönüm pancar tarlamız var bu çapa yaptığımız tarla ise 10 dönüm. İnşallah bu yıl bereketli olur. Allah’tan hayırlısı diyelim.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.