KARS Haber Girişi : 27 Ekim 2021 21:18

Ankara'da bölge kadınlarından büyük hamle

Ankara'da bölge kadınlarından büyük hamle
Ankara'da bölge kadınlarından büyük hamle KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ankara'da bölge kadınlarından büyük hamle

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu eski kadın kolları Başkanı Canan Avşar Uzun ve arkadaşları gördükleri lüzum üzerine AKI-DER (Ankara Ardahan-Kars-Iğdır Kadın Meclisi)''i Kurarak Ankara'daki  bölge kadınlarını bir araya topladılar.

Buna ihtiyaç olduğunu belirten Uzun, biz bölge insanımızın birbiriyle daha sıkı ilişkiler kurmasını ve Ankara'da bu ilişkilerin daha da güçlenmesini istiyoruz dedi.

Aynı zamanda Ankara Hoçvanlılar Dernek Başkanı olan Canan Avşar Uzun, bir grup arkadaşı ile uzun süredir üzerinde çalıştıkları merkezi Ankara’da olan Ardahan Kars Iğdır Kadın Meclisi (AKI-DER) kuruluşunu gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Canan Avşar Uzun'un Açıklaması Şöyle:

Değerli dostlarım, Ardahan Kars Iğdır’lı hemşerilerimizle birlikte bir Kadın Meclisine ihtiyaç olduğunu düşünerek yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Çankaya’da ARDAHAN KARS IĞDIR KADINLAR MECLİSİ’mizi (AKI-DER KADINLAR MECLİSİ) kurmuş bulunuyoruz.

5253 sayılı Dernekler Yasası gereği her derneğin bir tüzüğü vardır. Tüzüğün amaçları doğrultusunda yardımlaşma, dayanışma,eğitim, öğretim, maddi ve manevi her nevi elimizden geldiğince hemşerilerimizin yanında olacağımızı ve bundan sonraki faaliyetlerimizi yeni kurmuş olduğumuz KADINLAR MECLİSİMİZ üzerinden yapacağımızı, hemşerilerimizin yanında olacağımızı buradan bütün Ardahan Kars Iğdırlı hemşehrilerimize duyuruyoruz.

Ülkemize, bölgemize hayırlı olsun.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.