KARS Düzenleme Tarihi : 07 Aralık 2020 16:42 Haber Girişi : 07 Aralık 2020 16:42

Ardahan Çıldır Karaçay Deresi Islah Çalışmaları Tamamlandı

Ardahan Çıldır Karaçay Deresi Islah Çalışmaları Tamamlandı
Ardahan Çıldır Karaçay Deresi Islah Çalışmaları Tamamlandı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ardahan Çıldır Karaçay Deresi Islah Çalışmaları Tamamlandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Ardahan’a yaptığı yatırımları sürdürüyor.

Ardahan’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Ardahan’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamakta.

İlde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçileri destekliyor.

Çıldır İlçesinde yapımı Tamamlanan Karaçay Deresi Islah işi hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “DSİ iş makineleri ve personelleri marifetiyle Ardahan Çıldır İlçemizde Karaçay Deresinde toplam 160 m uzunluğunda 1744.00 m³ hacminde çift taraflı istifli taş tahkimatı, 7480.00 m³ kazı, 7000.00 m³ dolgu çift taraflı kargir duvar yapılmıştır. Çalışmaların tamamlanmasıyla Çıldır ilçe merkezinde taşkın riski azalacaktır. Ardahan Çıldır İlçesi Karaçay Deresi Islah çalışmasında fiziki olarak % 100 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmalar tamamlanmıştır.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.