KARS Haber Girişi : 04 Kasım 2021 23:54

Arpaçay’da 101 yıllık coşku

Arpaçay’da 101 yıllık coşku
Arpaçay’da 101 yıllık coşku KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Arpaçay’da 101 yıllık coşku

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Arpaçay 'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Kutlama programına İlçe Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Belediye Başkanı Erçetin Altay, kurum amirleri, öğrenciler ve Arpaçaylılar katıldı.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayan program, Belediye Başkanı Erçetin Altay'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Başkan Altay, “Altay, “Asırlardan beri her dönemde harp sahası olan ve ecdadımızın Orta Asya’dan batıya göç eden Türk boylarının ve kahramanlarının kapısı, Anadolu’da kurulan Türk devletlerinin serhat bekçiliğini yapan ilçemiz Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yılını kutlu olsun. 3 Kasım 1920 de serhat ilçemiz Arpaçay düşman işgalinden kurtularak Anavatana kavuşturulmuştur. Bu sevinçli günü kurtuluş bayramımızı bizlere bahşeden Ulu Önder Atatürk’ü ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarken, Kurtuluş Bayramımızın bütün Arpaçaylılara kutlu ve mutlu olmasını dilerim.” dedi.

Öğrenciler kahramanlık şiirleri okudu, vatandaşlar ise bayrak, vatan ve toprak sevdasını değişleriyle aktardı. Aşıkların değiş ve atışmalarından sonra Kafkas ekipleri birbirinden hareketli dansları sergiledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin mehteran takımı da Kurtuluş Bayramında konser verdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.