KARS Haber Girişi : 13 Eylül 2021 23:58

Arpaçay İlçesine Biyogaz Tesisi Kurulmalı

Arpaçay İlçesine Biyogaz Tesisi Kurulmalı
Arpaçay İlçesine Biyogaz Tesisi Kurulmalı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Arpaçay İlçesine Biyogaz Tesisi Kurulmalı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurul üyesi Yasin Aşkın Yıldırım

Arpaçay mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Talep ve sorunları dinleyip not eden Yıldırım, birçok köyü de ziyaret ederek halkla görüştü ve “Köy halkı ve muhtarlar ne yapacağımızı bilemiyoruz, çaresizlik içindeyiz. Başta Okçuoğlu köyü olmak üzere büyük ve küçükbaş hayvan atıklarının köy alanı ve dereye dökülmesi sebebiyle hayvanlarımız dereden su içtiğinde bir kısmının hastalanıp telef olduğunu ve ciddi maddi kayıplara sebep olduğunu dile getirdiler.” dedi.

YILDIRIM: ARPAÇAY VE SARIKAMIŞ İLÇELERİMİZDE BİYOGAZ TESİSLERİ KURULMALI

Yıldırım ayrıca, “Biyogaz tesisleri suni gübreye bağımlılığı azaltarak sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunur. Elektrik ve ısı üretimi ekonomik kazanç sağlar. Arıtmadan çıkan atık gübre olarak kullanılabilir.  Tarihi varlığımızda ve topyekûn kalkınmamızda köylünün ve köylerimizin mühim bir rolü olduğu bilinen bir gerçektir. Kars İlimizde hayvancılık sektörü yaygın bir ekonomik faaliyet kolu temel geçim kaynağıdır. Kırsal hayat kalitesinin yükseltilmesi , hayvansal atıkların değerlendirildiği  bir biyogaz tesisinin Arpaçay İlçemiz başta olmak üzere diğer ilçelerimizde faaliyete geçmesi, Köylerde yaşanan sıkıntıları gidereceği gibi  istihdamın yanı sıra  ekonomiye kazandırılması İl ve İlçelerimize ciddi katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Arpaçay mahalle ve Köy muhtarları Tepecik ,Küçük Boğaz , Hasan Çavuş, Telek, Karakale, Burcalı, Gülyüzü, Okçuoğlu, Güvercin, Değirmenköprü , Söğütlü, Taşdere, Polat, Carcı , Bacıoğlu, Bardaklı, Kakaç , Tepe Köyü muhtarları Yasin Aşkın Yıldırım'a  destek  ve çözüm arayışlarından ötürü teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.