KARS Düzenleme Tarihi : 21 Ekim 2020 23:18 Haber Girişi : 21 Ekim 2020 23:19

Arpaçay Kaymakamlığı’ndan Örnek Proje

Arpaçay Kaymakamlığı’ndan Örnek Proje
Arpaçay Kaymakamlığı’ndan Örnek Proje KAFKAS HABER AJANSI / SUAT İNCEDERE

Arpaçay Kaymakamlığı’ndan Örnek Proje

KAFKAS HABER AJANSI / SUAT İNCEDERE

KARS’TA “KADINA YÖNELİK ŞİDDET, ERKEN YAŞTA VE ZORLA EVLİLİKLER İLE MÜCADELEDE” BİR İLK

Kars’ın Arpaçay ilçesinde; “Kadına yönelik şiddetle mücadele, erken yaşta ve zorla evlilik” konuları başta olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü uzmanlarınca verilen seminer Kaymakam Mustafa Uğur Özerden’in riyasetinde yapıldı.

Pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantıda Kars’ta bir ilk olarak kıymetli muhtar eşleri de davet edildi. Kadınların, kızların sorun ve talepleri birinci ağızdan yüz yüze samimi bir ortamda dile getirildi.  İlçedeki tüm kurum amirlerimizde dahil olduğu seminerlerimiz tamamlandı.

Seminer sürecinin devamı niteliğinde olan ve yine bir ilk teşkil edecek olan “köy seminerlerine” muhtar eşlerinin ev sahipliğinde, köy konaklarında devam edip, tüm kadınlara ulaşılması hedefleniyor.

Kaymakam Özerden, açılış konuşmasında “Ülke gündemimizde sürekli yer alan ve canlarımızı yakan haberlere dur demek, hepimizi en, derinden etkileyen görüntülerin önüne geçmek, sağlıklı bireyler yetiştirmek, mutlu yuvalar kurabilmek için toplumsal farkındalığımızı ve bilincimizi Arpaçay olarak köy köy hane hane artırmaya devam edeceğiz. Huzurlu ilçemizi ülkemizde kadına yönelik şiddet, erken yaşta ve zorla evlilik konularında örnek bir belde haline getireceğiz. Bunun için Kaymakamlığımız kadınlarımıza, kızlarımıza, öğrencilerimize gereken her türlü desteği sağlamaya ve faaliyetlerinde öncelik vermeye, pozitif ayrımcılık yapmaya devam edecektir. Bu konudaki örnek proje ve uygulamalarımıza devam edeceğimizi vatandaşlarımıza saygıyla duyururuz.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / SUAT İNCEDERE

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.